Лудогорец прави изумителен удар с новия треньор! Плаща сериозно обезщетение

0
Снимка: facebook.com/TeamRussia
- -

Лудогорец бързо намери нов старши треньор на отбора. Почти сигурно отборът ще бъде поет от прословутия руски специалист Станислав Черчесов.

По информация на KotaSport.com от Лудогорец ще платят изключително сериозно обезщетение, за да вземат Черчесов. В началото на юни той пое националния отбор на Казахстан, заменяйки на поста Магомед Адиев. Преди това 60-годишният Черчесов беше треньор на унгарския Ференцварош, който ръководи от декември 2021-а до юли 2023 година. През този период клубът два пъти стана шампион на Унгария и веднъж печели купата на страната.

От август 2016-а до юли 2021 година Черчесов беше старши треньор на руския национален отбор. Под негово ръководство Сборная достигна четвъртфиналите на Мондиал 2018, където загуби от Хърватия след изпълнение на дузпи.

Лудогорец е изкушил легендарния съветски вратар с много солидна заплата. Специалистът е добър познат на собствениците на Лудогорец – Георги и Кирил Домусчиеви. На два пъти той гостуваше на шампионите по време на техни лагери в Турция.