Бабангида: Левски трябва да се възползва от подема! В тази среща можеш да покажеш, че искаш да си лидер и да побеждаваш

0
veterani (75)
- -

Любимецът на феновете на Левски – Емил Ангелов-Бабангида – даде интервю за „Мач Телеграф“ преди гостуването на „сините“ на Лудогорец. Според него, в момента тези два отбора са най-класните в първенството.

Левски скача на Лудогорец с Батман и Спусъка

Какви са ви очакванията за предстоящата среща между Лудогорец и Левски?
– Левски е играл много силно на този стадион, независимо дали е губил, или е печелил. Имало е мачове, когато сме ги превъзхождали, но не сме успявали да си тръгнем с трите точки. Определено ще е много труден двубоят, както е обикновено. В Лудогорец има голямо напрежение в този момент. Има нови треньори заради лошите резултати и най-вече отпадането за Шампионска лига. Въпреки това е ясно, че разградчани ще се хвърлят в здрава битка. От другата страна Левски е в подем. Трябва да се възползват момчетата от това нещо. Сигурен съм, че ще стане интересен мач.

Разклатен ли е Лудогорец след това поражение в Европа от Карабах с 2:7?
– Вариантите са два. Първият е да са много сериозно разклатени след това поражение и Левски да задълбочи кризата. Докато се окомплектоват и свикнат с вижданията на новия треньор, ще е нужно време. Другата крайност е да играят като разярени, защото са загубили с огромен резултат. Може и това да се случи. Среден вариант няма в този случай.

Още една добра новина за Левски

Кое ще е ключовото в този двубой?
– Ключовото определено ще бъде в това кой от двата отбора ще се представи на по-добро ниво чисто физически. Този отбор, който тича повече и е по-динамичен, ще се поздрави с успех. Интересно ще бъде при статичните положения, защото там ще се използват неща, които са тренирани в последно време. Този тим, който желае победата и наложи волята си, ще се поздрави с трите точки. Това е истина и тези мачове по този начин се печелят.

Това ли е срещата, която ще покаже дали Левски ще е основният конкурент на разградчани за титлата през този сезон?
– Това ще е една от срещите, които ще покажат дали Левски ще е основен конкурент на Лудогорец за титлата. В крайна сметка няма да бъде само този двубой. В един мач не можеш да решиш титлата, но можеш да направиш важна крачка към нея. В тази среща можеш да покажеш, че искаш да си лидер и да побеждаваш. Можеш да покажеш качества и да имаш психическо предимство за следващ двубой. Важно е отбора да има дух и да се бори. Това са по-важните неща. Ако Левски успее да победи, това значи, че „сините“ са поели по правилен път и правят всичко възможно да се върнат там, където им е мястото.

С какво най-вече трябва да внимават двата тима?
– 3а мен Левски трябва да внимава със силните офанзивни футболисти на Лудогорец. Те в атака наистина притежават много класа, но пък „сините“ имат качествени бранители. Освен това в офанзивен план Левски също има качествени футболисти. Борят се много играчите и мисля, че ще стане един много хубав мач за родните стандарти. Вярвам, че двата тима ще си покажат качествата. Алекс Колев и Мустафа Сангаре за четири мача направиха повече от някои нападатели на Левски от миналото, които стояха по половин или един цял сезон.

„Сините“ футболисти с асистенции – далеч повече, отколкото във всички останали отбори

Бърнард Текпетей няма да е на линия в Лудогорец. Може ли да се компенсира неговата липса?
– Текпетей е много качествен футболист. Той е един от основните мотори на този отбор и със сигурност ще им липсва. Получи една наистина много неприятна контузия и му пожелавам да се възстанови възможно най-бързо. Ще им липсва, защото той е един от лидерите им. Понякога се получават такива неща.

Правилно ли Георги Дерменджиев беше уволнен преди този двубой, или трябваше да води момчетата и в тази среща?
– Не искам да взимам отношение по този въпрос. Имат си ръководство и те си взимат решенията. Те си носят отговорността за всичко. Това е рискът на тази професия.

Това ли са двата най-класни отбора в първенството към този момент?
– Към момента според мен са това. На този етап е рано още да се вадят изводи, но тези два тима показват най-добра игра.

Левски изглежда готов да хвърли ръкавицата! От „Герена“ вече лъха на самочувствие