Роден халф се завръща в игра след 3-годишно наказание

0
dimitar videv
- -

Димитър Видев отново е в състава на ОФК Янтра (Габрово). Атакуващият полузащитник се завръща на футболния терен след изтърпяно 3-годишно наказание и ще бъде на разположение на старши треньора Тодор Киселичков за предстоящия двубой с Дунав (Русе) от 5-я кръг на първенството във Втора професионална лига.

26-годишният футболист изкара цялата лятна подготовка с Янтра, но нямаше право да участва в изиграните контролни срещи. Това ще бъде втори период за него в Габрово. Той се превърна в любимец на привържениците в първия сезон след завръщането на отбора във второто ниво на родния футбол, като допринесе с 8 асистенции за един полусезон за запазването на професионалния му статут. Представянето му не остана незабелязано и Видев беше привлечен в състава на ЦСКА 1948 през лятото на 2021-ва, но точно преди да дебютира в елита съдбата му беше подготвила неприятна изненада.

Сега нисичкият техничар се връща двойно по-мотивиран и както сам казва – у дома.

„Връщам се вкъщи – в Габрово, и на зеления килим. Чувствата и емоциите ми са смесени. На първо място искам да благодаря на Янтра за доверието, подадената ръка и възможността да се доказвам там където ми е мястото, а именно на терена. Както знаете, през последните 3 години изтърпявах наказание заради положителна допинг проба. Смело мога да твърдя и го казвам с чиста съвест, че бях наказан несправедливо. За жалост не успях да го докажа; въпреки всичките ми усилия истината не успя да излезе наяве, но така е трябвало да стане. Колелото се върти и аз пак съм тук. Още в момента, в който разбрах, че наказанието остава окончателно, обещах на себе си, че няма да допусна да си тръгна от футбола просто така. Няма как някой да вземе мечтата ми, да я смачка и да я захвърли просто така. Затова си обещах, че ще се завърна на терена по-силен от всякога. Тези 3 години бяха най-тежкият период в живота ми. За да стигна отново тук ми костваше изключително много – вяра, воля, усилия, труд и безброй много преминати психически и емоционални катарзиси. Адски благодарен съм на семейството ми и на приятелите ми, които през този период вярваха в мен, подкрепяха ме и минаваха през всеки един труден момент заедно с мен. Има една мисъл на Ницше, която важи с пълна сила и за мен: „Това, което не ме убива, ме прави по-силен“. Ментално успях да покажа на себе си, че поставя ли си цел, наумя ли си нещо – аз ще мина и през ада, за да го постигна“, каза емоционално и със сълзи в очите Видев.

Относно избора да се завърне отново на терена точно с Янтра, Видев сподели: „Имах и други варианти, но винаги съм си визуализирал, че връщането ми ще бъде отново тук – в Габрово. При предходния ми престой се чувствах наистина добре, сякаш съм вкъщи. Отборът, колективът в съблекалнята, феновете – всичко беше страхотно. За това отново съм в Янтра, защото знам, че тук ще се чувствам добре емоционално, за да покажа най-доброто, на което съм способен“.

Видев се обърна и към привържениците на отбора.

„Искам да ги призова да стоят неотлъчно до отбора и да ни подкрепят, защото ние наистина имаме нужда от тях. Те винаги са били нашият 12-ти играч, нашето оръжие. Дават ни страхотна сила, когато имаме нужда от допълнителен импулс и стимул, и затова ги призовавам за подкрепа дори и в трудните моменти“.