Ботев с важна победа над Септември

0
botev vraca beroe
Снимка: facebook.com/pfcberoeok
- -

Ботев(Враца) победи Септември с 2:0. Това е първи успех в първенството, а спечелените три точки под Околчица са много важни за отбора.

Първата интересна ситуация в мача бе в 5-ата минута. Тогава домакините изпълниха ъглов удар, топката бе избита и попадна у Бубакар Траоре, който стреля от дистанция, но не уцели вратата.

Мартин Смоленски шутира от дистанция, но Димитър Шейтанов изби в корнер. След неговото изпълнение домакините опитаха заучено положение, но не се получи.

В 23-ата минута футболистите на Ботев получиха право да изпълнят пряк свободен удар, Мартин Ачков пусна към Антоан Стоянов, който центрира, но не бе създадена опасност пред вратата на гостите.

Две минути след тази ситуация дойде интересно положение. Бертранд Фоурие бе изведен зад защитата на Ботев, Федерико Бариос го събори, но бе маркирана засада, която ВАР потвърди.

В 31-ата минута ВАР разгледа още една ситуация, при която топката се удари в ръката на Мартин Христов от състава на Септември. ВАР реферът Радослав Гидженов  извика Валентин Железов на монитора сам да прегледа ситуацията, като след това съдията посочи бялата точка – дузпа за врачани.

Браян Переа застана на бялата точка, стреля и реализира за 1:0 в 34-ата минута.

Малко преди почивката гостите създадоха напрежение в наказателното поле на Ботев, след две центрирания, но не се случи нищо опасно.

В третата минута на продължението на първата част Мартин Бачев вкара втори гол. След ъглов удар за домакините, топката бе избита и върната отново в наказателното поле от Мартин Ачков. Топката попадна у Мартин Бачев, който вкара с левия крак, който се оказа неспасяем за Димитър Шейтанов.

Второто полувреме започна с лек натиск на гостите и в 54-ата минута минута играчите на Септември стигнаха до ситуация, при която Франк Ландри се опита да отклони топката в мрежата, но не успя.

Малко по-късно и Върбанов се пробва да стреля, но не уцели вратата на Ботев.

В 73-ата минута стражът на Ботев трябваше да се намесва, след като Михаил Полендаков стреля от дистанция, но Бариос изби.

В 77-ата минута домакините можеха да вкарат и трети гол, Мартин Смоленски стреля от близко разстояние, но Шейтанов спаси.

Две минути по-късно Септември бе близо до попадение, Мартин Моран стреля, но Давид Суарес се справи и не позволи това да се случи.