Слави Жеков: Берое изненада с много организирана игра! При Левски има прогрес, ЦСКА е в дълбока криза

0
slavijekov
- -

Бившият капитан и настоящ треньор в школата на Берое – Слави Жеков – е доволен от старта на заралии, които след 5 кръга имат 10 точки – само с 2 по-малко от лидера Левски. В неделя заралии посрещат Лудогорец.

„Трите победи на възпитаниците на Хосе Луис Ачиари ме изненадаха много приятно. Момчетата не играят красиво, но организирано, което им носи успех. Предстои им сблъсък срещу шампиона Лудогорец. Това ще бъде труден мач, в който завоюването и на една точка ще е добро постижение. Разградчани не искат да изостават в първенството, в тима може и да има умора от първия мач с Петрокуб за Лига Европа. Разполагат обаче с много класни футболисти, което им позволява вариативност върху състава. Дано Хосе Луис Ачиари ги изненада и Берое продължи да трупа точки“, заяви Жеков, който онзи ден навърши 48 години, пред „Тема Спорт“.

„Трудностите пред тима тепърва предстоят. Виждам обаче Берое на 7-8-о място в края на надпреварата. С оглед нивото на конкурентите това е напълно постижимо, футболът по родните терени е слаб. Известен прогрес има при Левски. На ниво са Черно море и Ботев Пловдив. ЦСКА е в дълбока криза, което ме изненадва. Голямото текучество на играчи обаче явно се отразява негативно на червените. Надявам се на интересно първенство, както и феновете на Берое да се върнат на стадиона. Разделението на запалянковците идва главно от наличието на много чужденци в стартовата единайсеторка. Във всички български отбори трябва да се направи опит да се налагат повече родни играчи. Само така футболът ни може да тръгне нагоре. Процесът обаче ще е дълъг и труден, защото отдолу не идва почти нищо. Но рискът си заслужава“, допълни бившият халф.

„Чувствам се много добре да съм отново на работа в любимия Берое. За съжаление от школата на клуба са си тръгнали много деца. Периодът да намерим техни заместници е труден, но се надявам на успех. При водения от мен набор липсва цялото нападение“, коментира Жеков.

Турнирът по минифутбол „Купата на 8888“ започва от Бургас! 8 града и 80 хиляди лева награден фонд – включи се и ти!