Неделев стана първият играч в историята на Лудогорец, който…

0
todor nedelev
Снимка: ludogorets.com
- -

Победата над Петрокуб е под номер 55 за Лудогорец в евротурнирите. Специално като домакин „орлите“ вече имат точно 50 вкарани гола повече, отколкото са допуснатите. Головата разлика от мачове в България е 133-83.

Победата е седмата с 4:0 в Европа. Пет от досегашните шест бяха при директни елиминации и завършиха с успех. Лудогорец има 4:0 и в груповата фаза на Лигата на конференциите срещу Спартак Търнава през миналата година.

Ясно е в коя урна на ЛЕ ще е Лудогорец, ако не бере невиждан срам в Молдова

Агибу Камара и Георги Русев дебютираха за Лудогорец в евротурнирите.

Антон Недялков записа мач номер 66 за Лудогорец в Европа. Така той изпревари Сисиньо и вече е еднолично на 5-о място във вечната ранглиста на клуба. Повече от него в Европа с фланелката на „орлите“ са играли Козмин Моци, Марселиньо, Светослав Дяков и Вандерсон.

Захари Сираков стана 12-ият треньор на Лудогорец в Европа и седми при българите. Той е десетият, който не загуби при дебюта си на международната сцена. Единствените започнали със загуба останаха Бруно Рибейро (0:1 от Милсами Орхей през 2015-а) и Павел Върба, който стартира с 0:2 срещу Интер през 2020-а. А с по-убедителна победа от Захари Сираков е започвал само Пауло Аутуори. Бразилецът тръгна със 7:0 през 2018-а над северноирландския Крусейдърс в предварителните кръгове на Шампионската лига.

Тодор Неделев стана първият играч в историята на Лудогорец, който даде две асистенции в международен мач, в който влезе като резерва. Двата гола на Диниш Алмейда паднаха след изпълнени от Неделев статични положения.

Шведи пратиха първа оферта за ас на Лудогорец! „Орлите“ може да приберат над 2,5 милиона

Диниш Алмейда стана едва вторият защитник, който вкара два гола в един мач за Лудогорец в евротурнирите. Първият бе Рафаел Форстър, който се разписа два пъти в двубоя от груповата фаза на Лига Европа между Ференцварош и Лудогорец през 2019 година. „Орлите“ спечелиха тогава в Будапеща с 3:0.

За първи път в международен мач, Лудогорец вкара два гола в добавеното време на второто полувреме.

Дебютиралият в Европа с екипа на „орлите“ срещу Петрокуб – Агибу Камара – влезе в списъка с футболисти, играли както за Лудогорец, така и срещу Лудогорец в турнирите. Гвинеецът участва преди 3 години в двубоите между българския шампион и Олимпиакос, като тогава бе част от гръцкия гранд. За и срещу Лудогорец в Европа са играли още Милан Борян (срещу българския тим е играл за Цървена звезда през 2016 и 2021 година), Андрей Препелица и Клаудиу Кешеру (за Стяуа през 2015-а), Марсел Хайстер, който бе част от Ференцварош през 2019-а, както и Жан Карничник. Словенецът излезе срещу „орлите“ с Мура./ „Мач Телеграф“

Нов сериозен играч влезе в битката за звездата на Лудогорец