Томаш никога досега не беше правил такова чудо

0
aleksandar tomash
Снимка: facebook.com/spartak1918official
- -

Александър Toмаш и неговият Спартак Вн постигнаха много авторитетна победа с 1:0 над Ботев Пд като гост. Така „соколите“ се укрепиха в подножието на върха с баланс от 4 победи, едно равенство и една загуба.

Това е най-силният старт на Томаш в елита, който, въпреки че е още само на 45 години, вече е водил пет тима в Първа лига. Бившият защитник на ЦСКА записа победи над ЦСКА-София, Ботев Пд, Арда и Хебър, равенство с ЦСКА 1948 и падна единствено от Славия. Освен че събра 13 точки, което не бе правил с друг отбор, „соколите“ нанизаха 10 гола на съперниците си, което също е рекордно постижение в кариерата му.

По ирония на съдбата стартът с предишния му клуб – Локо Пд – бе най-слабият, след като не записа победа в първите шест двубоя, а само две равенства с Арда (едното 4:4), ЦСКА 1948 и Берое. ЦСКА 1948 обаче нанесе и загуба в третия мач на Томаш, а после го би и Берое. След това обаче треньорът може да се похвали с много стабилен престой и качествена работа на „Лаута“, показала израстването му. Интересно е, че при престоите си във Верея, Берое и Етър тръгна с по две победи в първите си шест двубоя, генерирайки между 7 и 10 точки с въпросните тимове./ „Мач Телеграф“