Стипич наглее за неустойката! Някои играчи не се раздавали, за да го махнат по-бързо?

0
tomislav stipich
Снимка: cska.bg
- -

Новият треньор на ЦСКА-София – Александър Томаш – проведе вчера първо занимание с отбора на базата в Панчарево. Той пристигна в 19,15 часа с джип Ауди, като бе придружаван от съпругата си. Малко преди него при отбора дойде и помощникът му Косьо Мирчев, който заедно с бившия вратар Тошко Кючуков работят в екип с Томаш вече близо 10 години. Очаква се бившият защитник на ЦСКА, който се е договорил за две години с „армейците“, да води отбора още в мача утре с Ботев Пд. Малко по-късно „червените“ обявиха официално идването му с клип и кратък текст.

Бивш треньор на Левски и Лудогорец подкрепил Томаш за решението му

„Александър Томаш се завърна в редиците на „армейците“, а негови помощници ще бъдат Косьо Мирчев и Христо Колев. Треньор на вратарите в щаба на Томаш е Тодор Кючуков. Илиян Митрев остава кондиционен треньор на тима. Желаем им успех и победа още в петък“, написаха от клуба.

„Предвид кратките срокове за подготовка преди мача, представянето на новия ни треньор ще бъде следващата седмица. Ще ви уведомим допълнително за подробностите“, завършиха „червените“.

ЦСКА-София вдига крило за Ботев (Пд)

На базата при отбора бяха изпълнителният директор Филип Филипов и техническият директор Михаил Александров.

От ЦСКА-София са се разплатили и със Спартак Варна за Томаш, чиято неустойка по договора е 240 000 лева. Треньорската рокада при „червените“ обаче може да излезе още по-скъпо на клуба, след като Томислав Стипич се е заинатил и е поискал от клуба неустойка повече от три заплати, съобщава „Мач Телеграф“. Хърватинът първоначално е бил склонен да си стисне ръцете с ръководството на тима на далеч по-малко пари, но след това е размислил. Между него и „червените“ е имало вече доста разговори, които обаче удрят на камък. Предвид потресаващото състояние, в което оставя отбора, шефовете от Борисовата градина недоумяват каква е причината Стипич да наглее за повече пари. Не е изключено промяната при хърватина да е продиктувана от факта, че от ЦСКА-София са готови да платят 240-те бона неустойка на Спартак Варна за Томаш.

При последната загуба от Арда с 1:2, някои от играчите не са дали всичко от себе си именно, за да се стигне час по-скоро до раздяла със Стипич, твърди „Мач Телеграф“. Припомняме, че „армейците“ изглеждаха потресаващо, особено през първото полувреме и на почивката губеха с 0:1, а малко след нея вече изоставаха с два гола.

Иначе опциите за нов наставник на тима са били няколко. От тях всички са били българи, като някои водят отбори в Първа лига, а други са без работа към момента.

Томаш иска да води ЦСКА-София още утре