ЦСКА 1948 превзе стадиона под Околчица

0
457267147 879394847576744 2364807995302168311 n
- -

ЦСКА 1948 победи Ботев(Враца) като гост с 3:0 и завоюва заслужени 3 точки. По този начин тимът набира скорост в първенството.

В четвъртата минута Мартин Ачков получи топката отляво и я върна назад за Мартин Смоленски, който нанесе удар от движение, но изстрелът му премина покрай вратата на ЦСКА 1948.

В осмата минута ЦСКА 1948 излезе напред в резултата. Радослав Кирилов проби отляво, топката му бе отнета, но след рикошет Меси Биатумусока върна назад с глава, а Бирсент Карагарен изпревари Федерико Бариос и прати топката в мрежата – 0:1.

Гостите имаха добра възможност за второ попадение в 14-ата минута, когато Карагарен намери Парвиз Умарбаев, а той нанесе силен удар от границата на наказателното поле, но прати топката покрай вратата на Ботев Враца. Три минути след това Бариос улови далечен удар на Талис.

В 26-ата минута Ботев Враца стигна до първото си по-добро положение в мача, след като Браян Переа се обърна добре и нанесе изстрел от границата на наказателното поле, но Петър Маринов внимаваше и се справи. Десет минути след това Маринов улови безпроблемно далечен шут на Смоленски.

В добавеното време на първата част ЦСКА 1948 реализира и второ попадение. Емил Ценов пусна изключително извеждащо подаване за Радослав Кирилов, който остана сам срещу Бариос и без капка егоизъм продължи за Евгений Сердюк, а той на празна врата покачи на 0:2.

В 57-ата минута Евгений Сердюк овладя топката в наказателното поле и подаде за Бирсент Карагарен, който опита удар от близка дистанция, но в последния момент бе блокиран от бранител на врачани.

Минута след това от последвалия ъглов удар Радослав Кирилов получи топката, нагласи си я и нанесе много опасен удар към горния ляв ъгъл, но Федерико Бариос се отлични със страхотно спасяване.

В 68-ата минута Бирсент Карагарен пусна страхотно подаване по въздух за Евгений Сердюк, който се освободи от опеката на своя пазач и нанесе мощен удар към близкия горен ляв ъгъл, като не остави абсолютно никакви шаносве на Бариос за реакция – 0:3. Голът бе разгледан от ВАР за засадата на украинския нападател, но такава нямаше.

В 74-ата минута Ботев Враца стигна до най-чистото си положение. Влезлият от пейката Иван Василев се озова сам срещу Петър Маринов, който запази концентрация и отази изстрела му в близкия ъгъл. От последвалия корнер Браян Переа вкара топката в мрежата, но първо извърши нарушение срещу Маринов, а след това и игра с ръка, така че голът не бе признат.