Академик си тръгна само с точка от Славяново

0
akademik svishtov kupa
- -

Само точка успя да измъкне Академик в гостуването си на Вихър (Славяново), в мач игран на градския стадион в Левски.Срещата завърши при резултат 1:1

Първата част бе за домакините, които поведоха в 10-та минута след разбъркване и рикошет в наказателното поле на „студентите“. Последва натиск на свищовлии, но до края на частта никой не успя да преодолее вратаря.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на Академик, а домакините разчитаха предимно на бързи контраатаки. В 54-та минута при едно центриране от дясно, най-съобразителен в наказателното поле се оказа новото попълнение на Академик Благовест Ленков, който успя да насочи топката зад гол линията на противника. Попадението бе дълго оспорвано от играчите на Вихър, които имаха претенции за засада. До края на мача свищовлии хвърлиха всички сили напред за да търсят победен гол, но такъв не падна и двата отбора си поделиха точките.

Така след като Вихър изненада Севлиево като гост и отмъкна точка, днес отборът направи същото и остави Академик с 4 точки след първите два кръга от шампионата.

Следващата събота предстои домакинство над дубъла на Етър в Свищов от 17.00 часа.