Финансова криза притиска Ботев (Вр)?

0
botev vraca otbor
Снимка: Veselin Vasilev Photography
- -

Ботев Враца се е устремил сериозно към финансова криза, стана ясно през последните дни. Засега страда школата на клуба, в която треньорите не са взимали заплати от 4 месеца. В същото време клубът се принуди да закрие дублиращия отбор, заради липсата на средства. Според различни източници новият треньор на тима Христо Янев се е съгласил да води Ботев за по-малко пари, в сравнение с предишния си престой.

В същото време наставникът обяви, че няма да прави промени в екипа, който работи и под ръководството на Тодор Янчев. Това всъщност са неговите помощници от миналия сезон. За вратарите ще отговаря Христо Митев, а за кондиционната подготовка – Ивайло Младенов. Така Христо Янев запазва щаба си от миналия сезон, когато спаси Ботев от изпадане след бараж с Марек, спечелен след дузпи на стадион „Христо Ботев“. После младият наставник не се разбра и не подписа нов договор. Начело на врачани застана Тодор Янчев, но той не се представи добре и след недоволство и на част от тарторите бе махнат. Самият Янчев призна пред „Мач Телеграф“, че не резултатите на отбора са причина за неговото отстраняване, но не влезе в подробности.

Повторният дебют на Христо Янев начело на Ботев ще бъде в следващия кръг при домакинството на един от най-добре представящите се отбори до този момент – Спартак Варна./ „Мач Телеграф“

Няма финансова криза в Ботев (Вр), всички заплати са изплатени