Генчев ще разбива „червени“ окови

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
- -

Всеки отбор има противници, които не са му приятни. И Левски не е изключение от това правило. Каквото и да правиш срещу тях – не ти се получава. В момента „сините“ се намират в клещите на двата „червени“ отбора – ЦСКА 1948 и ЦСКА-София. А с едните стартират серията на истината, както биха нарекли някои предстоящите 4 двубоя, а с другите тя би трябвало да приключи.

Мишо Вълчев: Генчев си върши страхотно работата! Вече има конкуренция и опции в тима, за да не се усеща липсата на някого

Лошото в този случай е, че тимът от „Герена“ е в черна серия и срещу „червените“ от Бистрица, и тези от Борисовата градина. „Сините“ наредиха точно по 5 мача с тези съперници, в които трябваше да броят и равенствата за успех. Сега Станислав Генчев ще има задачата да промени тези тенденции, които не са приятни за всеки редови фен на Левски. Ще бъде добре за него, защото в противен случай доверието, на което се радва в доста от привържениците, ще започне да се изпарява.

Трябва да отчетем, че „сините“ нямат победа над ЦСКА 1948 от 26 февруари 2022 година! При това трима негови предшественици не успяха срещу този съперник. Негативната серия стартира при Станимир Стоилов, продължи при Елин Топузаков и стана особено застрашителна при Николай Костов, който записа две поредни загуби!
Топчо и Костов навързаха и пет мача без успех над ЦСКА-София. За последно „сините“ ликуваха в дербито на 18 септември 2023 година! След това навъртяха същите негативни резултати, както и с ЦСКА 1948 – 3 загуби и 2 ремита.

В момента „сините“ нямат други съперници в елита, с които имат толкова лоши резултати в последно време, след като победиха миналия сезон с 1:0 Лудогорец, посочва „Мач Телеграф“.

Серията с ЦСКА 1948
0:1, 0:0, 2:2, 1:2, 0:1… продължава

Серията с ЦСКА-София
0:0, 0:2, 1:1, 0:2, 1:3… продължава

Футболист на Левски е най-скъп в родния елит! Оцениха го на над 4 милиона евро