Алекс Колев обича да наказва бившите си отбори

0
aleksandar kolev
Снимка: levski.bg
- -

За нападателя на Левски – Алекс Колев – предстои по-специален двубой в неделя. 31-годишният таран ще се изправи срещу един от бившите си отбори, както го направи в четвъртия кръг в мача с Крумовград. Българският национал ще се опита за пореден път да накаже тим, в който е играл преди това. В родното първенство Колев е носил екипите на Ботев Пловдив, Берое, ЦСКА 1948 и Крумовград, преди да облече този на Левски.

Футболист на Левски е най-скъп в родния елит! Оцениха го на над 4 милиона евро

В споменатия мач, в който сините приеха тима от Източните Родопи на „Герена“, нападателят се разписа на два пъти при успеха с 3:0 за столичани. През сезон 2014/2015 Алекс Колев премина в Ботев Пловдив от белгийския Геел, след което последва завръщане в последния тим и през 2016 година таранът подписа с Берое. Престоят му в Стара Загора обаче бе кратък, той не успя да се разпише със зелено-белия екип и след 11 двубоя в шампионата премина в полския Стал. Последва период в чужбина и чак през 2021 година Алекс се завърна на родна земя, обличайки фланелката на ЦСКА 1948.

С тима от Бистрица на три пъти наказа Берое – два за първенството и веднъж за Купата на България. Колев не пропусна да вкара и на Ботев Пловдив при 2:2 в полите на Витоша на 11 март 2022-ра. Любопитното е, че през същата година той е точен във вратата на заралии при същия резултат в Бистрица, когато е точен от дузпа. През следващата кампания Колев вкарва при 4:0 у дома над зелено-белите, а по-късно оформя крайното 2:0 в Стара Загора в 1/8-финала за Купата на България.

Мишо Вълчев: Генчев си върши страхотно работата! Вече има конкуренция и опции в тима, за да не се усеща липсата на някого

През миналия сезон Колев премина в новака в елита Крумовград и изигра незабравим сезон, завършил с голмайсторския приз след 15 попадения. Три от тях попаднаха във вратите на бившите му тимове Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. На 10 декември 2023-та той бе точен при звучното 3:0 в Бистрица над столичани, а през февруари следващата година се разписа на два пъти при 2:1 над канарчетата в Коматево.

Алекс Колев тръгна по план затвърждаването на тенденцията да вкарва във вратите на бившите си отбори с двете попадения срещу Крумовград. Сега националът ще се опита да порази и тази на ЦСКА 1948. Съвсем скоро на Левски предстои гостуване на Ботев Пловдив – на 5 октомври, а двубоят с Берое на „Герена“ е предвиден в 13-ия кръг в края на същия месец, като може нападателят да увеличи головата си сметка./ „Тема спорт“

На „Герена“ се оглеждат още 7 дни за нов