Дубълът на Пирин изпусна Банско и първата победа за сезона

0
pirin 2
- -

Вторият отбор на Пирин завърши наравно 1:1 като домакин на Банско в отложен мач от петия кръг на Югозападната Трета лига. Младите „орлета“ изоставаха на почивката, но през втората част успяха да подобрят играта си и може да съжаляват, че не постигнаха заслужен първи успех за сезона.

В третата минута гостите организираха опасна атака завършила с удар на Чолев, но вратаря Димитров внимаваше и изби топката. Грешка на Илиян Костов позволи на Владислав Златинов да опита да прехвърли вратаря на Пирин, но топката мина на сантиметри от гредата.

В 17-та минута Чолев проби по десния фланг и центрира по земя, а аз останалия непокрит Владислав Златинов не бе трудно да открие в полза на Банско. В 32-та минута Пирин организира добра контраатака при която Киров проби отляво и намери Малинов на точката на дузпата, но халфът стреля неточно.

След подновяването на играта се стигна до разправия между играчите при която Рошков от състава на Банско бе изгонен с червен картон. В 61-та минута Марин Георгиев имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но точността му изневери. Минути по-късно след центриране от корнер резервата Лазар Еринин с глава успя да изравни резултата.

В 83-та минута момчетата на Манол Занев имаха чудесен шанс да поведат, но останалия очи в очи с вратаря Бандев стреля право във тялото на стража Тъпигьозов.

В последната минута от редовното време Педински бе изведен срещу вратаря на гостите, но и той не можа да вкара, стреляйки във вратаря. Дълбоко в добавеното време авторът на изравнителния гол за Пирин Лазар Еринин можеше да донесе трите точки на своя отбор, но стреля над вратата от изгодна позиция.

ФК Кюстендил елиминира драматично Метaлург за SESAME Купа на България!