Футболист на Монако, играл за младежите на Франция, акостира в тим от родния елит

0
jordan semedo varela
Снимка: asmonaco.com
- -

Чудо! Нов играч се появи в Славия, макар и на проби. Това е 21-годишният французин Жордан Семедо Варела, съобщава „Тема Спорт“. Той е юноша на Монако и действа като ляв бек. Може да бъде използван и на крилото. Бранителят ще бъде тестван от старши треньора Златомир Загорчич преди да стане ясно дали може да бъде привлечен. Засега е оставил добри впечатления след първите тренировки на стадиона в „Овча купел“.

Варела има 5 мача за младежкия национален отбор на Франция до 20 г., както и цели 11 за юношеската селекция до 19 г. Роден е в Ница на 15 януари 2003 г. През миналия сезон е бил под наем в белгийския елитен Серкъл Брюж, където записва 14 мача. В Монако обаче не успява да пробие в първия тим и има двубои само за втория – 21 срещи и 1 гол.

Славия бе отборът, който привлече най-малко играчи това лято. Белите се подсилиха само с двама – в тима се завърна нападателя Цветелин Чунчуков от Стяуа, бе привлече и френския нападател Карл Фабиен.

Цели 7 играчи от миналия сезон обаче напуснаха столичани през този трансферен прозорец – Ерол Дост, Крис Добрев, Георги Търтов, Николай Христов, Исак Соле, Тони Тасев и Ивайло Марков. С оглед взимането само на двама това отвори сериозна дупка, но дълго време при белите нямаше ново име.

Заради Варела се очаква да бъде организирана двустранна игра през следващата седмица, за да може да види качеството му в игрова обстановка.