Керкез ще се справя без „Петият елемент“

0
dushan kerkez
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез – спечели уважението на всички в клуба с работата и спечелената купа на България през миналия сезон. През този той трябва да гони отново класиране в евротурнирите. И в началото на кампанията по всичко изглеждаше, че той разполага с кадровия потенциал да го направи.

Още не е преполовил есенния полусезон, а на специалиста вече ще му се наложи да се справя без „Петият елемент“ (б.а. – научнофантастичен филм от 1997 година, в който до четирите стихии – огън, земя, въздух и вода, се нарежда и пета – любовта). Вмъкваме филма, за да покажем, че точно толкова основни играчи от лятото до момента вече не са в отбора. Титулярният страж Хидайет Ханкич бе продаден в Русия, новият централен нападател Антъни Уджа се контузи, заместникът му Мартин Секулич също бе трансфериран, както и крилото Уме Емануел.

А след последния двубой – 1:0 над ЦСКА-София, универсалният Джеймс Eтo’o бе пратен при червените.

Със сигурност липсата на петимата ще даде отражение на дългосрочното представяне на Ботев. Но пък отваря вратите на други младоци са се доказват. А шансът си вече грабнаха Ехудже Укаки и Кристиан Нвачукву, които приковават все повече погледи към себе си./ „Тема спорт“