Ботев (Пд) спечели Битката за Тракия и се изравни с Левски на върха, но даде свидна жертва (СНИМКИ)

0
beroe botev plovdiv kristian nvachukvu
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев (Пд) победи като гост Берое в мач от VIII кръг на Първа лига. „Канарчетата“ спечелиха Битката за Тракия с 1:0. Възпитаниците на Душан Керкез обаче дадоха свидна жертва, след като в заключителните минути Ивелин Попов получи червен картон.

Със спечелените 3 точки „жълто-черните“ се изравниха на първото място с Левски с по 16 точки. „Сините“ обаче са с мач по-малко. Берое пък е на осмата позиция с 10 точки.

В 9-ата минута коварен изстрел от дистанция на Сагардия бе спасен от Ханс Бернат.

В 26-ата минута Балоянис бе оставен непокрит около точката за изпълнение на дузпа и шутира от въздуха, но неточно.

Ботев поведе в 38-ата минута. Кристиан Нвачукву бе изведе от Антонио Перера сам срещу вратаря и с удар от ъгъла на вратарското поле прокара топката между краката на Артур Гарсия за 0:1. Това бе и първи точен изстрел в мача за гостите.

Берое можеше да изравни в 64-ата минута. Енцо Еспиноза получи в наказателното поле, освободи се от Николай Минков и стреля, но Бернат спаси.

В 78-ата минута домакините по чудо не стигнаха до гол. Центриране отляво бе засечено пред вратарското поле с глава от Пинеда. Топката обаче премина на сантиметри от лявата греда.

Скоро след това удар от фал на Политино мина над вратата.

В 86-ата минута Ботев (Пд) остана с човек по-малко. Ивелин Попов фаулира грубо Карлос Алгара. Георги Кабаков даде авантаж, след което показа жълт картон на капитана на гостите. След разглеждане на ситуацията с ВАР, обаче главният съдия промени решението си и вдигна червен картон на Попето.

bez ime

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments