Левски е фаворит, но ЦСКА 1948 държи козове

0
levski cska 1948 venderson cunami birsent karagaren
Снимка: levski.bg
- -

ЦСКА 1948 приема Левски в неделя, 15 септември, в Бистрица. Домакините ще опитат да останат непобедени и да сложат прът в колелата на съперника, който е лидер във временното класиране. Сините изпитват трудности срещу този опонент, като в предишните 5 шампионатни двубоя не са стигали до успеха – 3 загуби и 2 равенства, при голова разлика 3-6.

Решаващи за отборите си ще са двама, които си партнираха в националния отбор по време на паузата. В мачовете от Лигата на нациите срещу Беларус (0:0) и Северна Ирландия (1:0) в предни позиции един до друг бяха фланговият нападател на червените Радослав Кирилов и таранът на сините Алекс Колев. Всъщност именно от нападенията се очаква да наклонят везните в битката. Защото до момента противниците се радват на стабилни защити – допуснали са по 2 гола (б.а. – ЦСКА 1948 в 5 двубоя, а Левски – в 7). 7 попадения са стигнали на домакините да завоюват 9 точки, докато с 16 точни изстрела сините завоюваха 16.

Разликата в тактическата постройка обаче прави така, че домакините ще имат козове, които да използват. Те действат с типични крила, докато противникът не разчита на такива. В последния си мач преди паузата Левски завърши 0:0 като гост на Спартак Варна. И на „Коритото“ се видяха някои слабости, които в ЦСКА 1948 могат да използват като матрица в предстоящия двубой. От началото на кампанията най-много опасности домакините създават от фланговете, на които са острите Кирилов и Бирсент Карагарен. На „Коритото“ на няколко пъти в дефанзивен план се пропука десният халф бек на сините Алдаир, който позволи на Па Конате да изскача зад гърба му. При това го правеше в ситуации, в които Антонио Вутов се изтегляше назад и пускаше пас към левия фланг. Със сигурност това е направило впечатление на Валентин Илиев. А и не е останало незабелязано от Станислав Генчев. Интересното е, че от споменатата зона, но пред другата врата обича да нахлува другият таран на Левски – Мустафа Сангаре, като там действа и левият бек Майкон. Така че и сините са опасни, а домакините ще трябва да търсят решения.

Все пак ЦСКА 1948 има повече острота по крилата, защото действа с типични крайни нападатели. Но от тези зони се очаква „да изскочи заекът“, въпросът е кой ще го улови.

Ще видим ли изненади от халфовите линии? По принцип и в двата тима топката минава като „транзит“ през средата на терена. Тя не се задържа много-много там. Това може да не се харесва на някои, но явно директният стил е изповядван и от двамата наставници.

Левски отива като фаворит в Бистрица. Но домакините определено има какво да противопоставят.

Янаки Димитров/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments