Ангел Станков: Ел Джемили е най-добрият ни халф! Само ще загуби, ако продължи по този път

0
angel stankov
Кадър: Левски ТВ
- -

„Ел Джемили само ще загуби, ако продължи по този път“, категоричен е бившият треньор на Левски – Ангел Станков. Той е добре запознат с нравите на футболистите с арабски корени, след като е работил в Сирия и Алжир.

В Мали се прехласнаха по новия любимец на „сините“ фенове

„Със сирийците се работеше по-лесно. Там бяха по-бедни и имаха голямо желание за изява. Страните от Магреб (б.р. Алжир, Египет, Тунис, Мароко) произвеждат повече футболисти, които бързо се пласират в чужбина. Особено във Франция, където почти всеки от тях има роднини. Освен това от деца учат френски. Българският им е голям проблем! Това също трябва да се отчете. Ел Джемили е най-добрият ни халф. Слагам Охене и другите настрана. Джавад не е биткаджия, но пък е силен с топката в крака, може да ти създаде положение от нищо, да шутира и да вкара, има дрибъл. Но явно имаше проблем, докато свикне с тази схема“, коментира Станков, пред „Мач Телеграф“.

„У нас много лесно се дава шанс на такива момчета. На Запад ще им е по-трудно, защото там има всякаква дисциплина. Затова трябва да осъзнаят каква възможност имат и да са благодарни за нея. Не трябва да се правят на звезди и да се сърдят. Понякога има и такива момента. Дали заради форма, или заради треньорските виждания за даден мач. Конкретно за Бистрица – какво щеше да прави Ел Джемили в този дъжд? Можеше само да се контузи. Тежък терен, трудни условия, които не са за него. Ще тръгне да пази топката и някой ще закъснее с шпагат. Ще го отнесе и край! Иначе още преди време ми направи впечатление, че той открито се ядоса на треньорите в един мач с Локомотив Сф, когато искаше смяна, но не му бе направена такава. Сега обаче не бе прав. Освен това съм сигурен, че Левски нямаше да го бави и щеше да бъде продаден при първата добра оферта, която се появи“, продължи Станков.

„Не мога да не отбележа и друго. Според мен това връщане на топката назад, което практикуваме на моменти, е излишно. При тези двама централни нападатели Сангаре и Колев, просто трябва да се центрира. Няма смисъл да ги карат да тичат излишно напред-назад, когато топката се връща, дори и от аутлиния. Все този ръст, който Левски има в атака, все една или няколко топки ще стигнат до Сангаре и Колев и вижте какво става“, допълни бившият треньор на „сините“.

Генчев прати водещ футболист във фризера до второ нареждане

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments