Бият шута на бивш футболист на ЦСКА след 2:9

0
yakirovic
- -

Бившият футболист на ЦСКА Сергей Якирович по всичко изглежда, че ще се раздели с поста си на старши треньор на Динамо Загреб след поражението с 2:9 от Байерн Мюнхен в Шампионска лига.

Според информациите, ръководството на хърватския шампион вече е взело решение да уволни Якирович, но треньорската смяна няма да бъде обявена преди да бъде постигнато споразумение с неговия наследник.

Якирович няма да бъде уволнен само заради срамната загуба от Байерн, а и заради фиаското срещу Хайдук Сплит у дома в местното първенство, след което Динамо загуби първото място във вътрешния шампионат.

За всички е ясно, че има още много мачове, но поредица от слаби игри допринесоха за повторното появяване на съмнения, че той може да извлече максимума от този отбор и вече започнаха преговори с кандидати за негов наследник.

Избор номер едно на ръководството беше Нико Ковач, но бившият хърватски треньор отхвърли възможността за завръщане в родината. Заплатата, която получи Ковач по време на последните си ангажименти, е далеч по-висока от тази, която Динамо може да му предложи, но самият стратег даде да се разбере, че чака оферта от някоя от Топ 5 лигите в Европа и няма да се върне на „Максимир“.

Сега основният вариант пред „сините“ е завръщането на Ненад Биелица, а ако и с него не се постигне споразумение, то ще започнат преговори с бившия хърватски национал Ведран Чорлука, който би имал първия си самостоятелен треньорски ангажимент в Динамо.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments