Цанко Цанков след успешното плуване от 120 км по река Дунав: Благодаря на всички за подкрепата

0
canko cankov
- -

Плувецът Цанко Цанков направи рано сутринта в петък успешно плуване от 120 километра и 600 метра, без да спира, по река Дунав. Това заяви за Palms Sport Николай Илиев, мениджър на бургазлията. Той се надява постижението да бъде обявено за световен рекорд, който сега се държи от румънски плувец и бе подобрен с близо 12 часа.

Цанко, който е спонсориран от Palms Bet, започна плуването от село Ясен, видинска община, а финишира в Козлодуй до кораба „Радецки“.

Рекордното му плуване е от 18 часа 1 минута и 39 секунди. Стартът бе даден в 12.10 часа в четвъртък, 19-и септември и завърши в 6 часа, 11 минути и 39 секунди.

„Успях, въпреки изключителните трудности“, заяви Цанко Цанков за Palms sport.

„Благодаря на семейството ми и на новородения ми син Борис, чиято снимка виждах от време на време. Благодаря на всички българи за подкрепата им, след събитията от последните дни. Благодаря и на спонсорите, че останаха с мен и продължиха да ме подкрепят.“

„Климатичните условия бяха изключително трудни и въпреки тях Цанко успя да постави световен рекорд“, заяви Ники Илиев.

„Тежка физиологична криза имаше към 20.00 часа в четвъртък. Бурята се засили и Цанко предстоя близо 50 минути, повече под водата, което си е уникално. Сега седим в лодката и чакаме да отворят кораба „Радецки“ за да може да излезем на брега. Разчитам, че някой ще дойде да отключи кораба–музей преди 9.30 часа, когато е нормалното му начало на работния ден.“

Към 7.40 часа отвориха „Радецки“ и Цанко Цанков и хората от лодката му успяха да излязат и да стъпят на козлодуйския бряг.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments