Черно море и Спартак (Вн) – един гол разлика

0
cherno more otbor
- -

Един гол разлика – това показва на първи поглед статистиката за Спартак Варна и Черно море от началото на кампанията. В 8 мача соколите имат 4 победи, 3 равенства и 1 поражение при голова разлика 11-6, като заемат пето място във временното класиране. Точно с една позиция пред тях е градският им съперник, който има идентични показатели, но е допуснал едно попадение по-малко.

Ако се вгледаме обаче по-внимателно в данните, ще видим, че противниците са доста различни, при това не само заради различните им схеми на игра – соколите залагат на игра с трима централни защитници, докато моряците – на 4-2-3-1.

От началото на кампанията тимът от „Коритото“ е много зависим от играта на двама човека, които постоянно попадат под светлините на прожекторите. Това са централният нападател Ахмед Ахмедов и играещият зад него Антонио Вутов. Те са единствените, вкарвали за Спартак. Първият е с 6 гола и е лидер по този показател в елита. Юношата на Левски е с два пъти по-малко, като противници са си отбелязали 2 автогола. Цели 7 играчи пък са се разписвали за Черно море. Никой обаче не го е правил повече от два пъти. А плеймейкьрът в състава на Илиан Илиев – Мазир Сула, който е с 2 гола, има и 3 асистенции, с колкото е и Евертон от Левски – двамата държат върха в Първа лига по този показател.

Соколите бележат равномерно – имат 6 точни изстрела през първите полувремена и 5 през вторите. Моряците обаче отчетливо вкарват много повече след почивката. Тогава са нанизали цели 9 от 11-те си гола – 81.8% от всичките. 5 от попаденията пък са в заключителните 15 минути на срещите. В тях Спартак има само 1.

В 5 от 8-те двубоя през кампанията тимът от „Коритото“ не допусна попадение, а не отбеляза само в 1. Моряците пък са с 4 сухи мрежи, като в два мача не успяха да се разпишат.

Има едно нещо, по което Спартак Варна е безспорен лидер в цялото първенство. Тимът играе много агресивно и това води до получаването на жълти картони – цели 35 от началото на кампанията. Играч на соколите обаче не е гонен, докато на моряците е виждал червения цвят.

За отбора на Кириакос Георгиу, който за първи път ще участва в Битката за Варна, има една отсъдена дузпа, която е реализирана от Антонио Вутов. Както и една свирена срещу него, но тя бе пропусната. За и срещу Черно море не е показвана бялата точка все още през кампанията./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments