Собственици, треньори и футболисти са преходни, но стадионът остава

0
stadion balgarska armiq 2
Снимка: cska.bg
- -

Собствениците идват и си отиват. Треньорите – и те. Футболистите – също. Но стадионът си стои. И точно заради това новината на годината в българския футбол дойде от ЦСКА-София на 19 септември 2024 г. А именно – вече е подписан договора с „Главболгарстрой“ за срок от 12 месеца, колкото е необходимо за завършването реконструктивните елементи на стадиона. А изцяло завършено, модерно съоръжение, предстои да видим след период от около 18 месеца. Това обещаха от ЦСКА-София. Те много ключово не уточняват откога започват да текат тези 18 месеца. Но се предполага, че в края на септември или най-късно в началото на октомври ще бъде направена първата копка и пясъчният часовник ще бъде обърнат. Ако това се случи, ЦСКА-София ще има своя нов и дългоочакван дом през март-април 2026 г. Да, от перспективата на днешния ден това нещо изглежда много вреше, но изобщо не е. Влязат ли багерите и започне ли да се лее основата, нещата ще са тръгнали почти безвъзвратно.

Илиан Илиев: ЦСКА винаги е крачка напред! Нямам търпение да усетя емоцията на дербито отблизо

ЦСКА-София е клуб, в който нито един човек не получава време. Заради това и новите шефове изтърпяха много критики. Да, те очевидно сбъркаха с назначението на Томислав Стипич. Селекцията също закъсня. Цената на всичко това е ясна – 6 точки след първите 7 мача. Но пък не може да се отрече, че трудностите не спират шефовете. Вече бе привлечен кадърен треньор като Александър Томаш, а в крайна сметка лятната селекция излезе почти 4 млн. евро, като по този показател беше изпреварен Лудогорец.

Нещата в ЦСКА-София се случват бавно, но се случват. А това е най-важното. Само вижте какви заплати се дават в отбора – 18 000 евро за резервен вратар и 50 000 евро за 33-годишен защитник. С подобен размах в един момент ще започнат да идват наистина класни играчи във футболна възраст. И тогава успехите едва ли ще закъснеят.

ЦСКА-София взима бивш треньор на Лудогорец

Каквото и да си говорим, стадионът осава за поколенията. Да, ясно е коя фирма ще го строи и кой ще даде парите. Но след 20 години много малко ще са хората, които ще си спомнят това. Но пък „Българска армия“ ще бъде изграден за поколенията. Защото клуб като ЦСКА-София, минал през деветте кръга на ада, заслужава да има своя хубав и нов дом, в който привържениците да се чувстват комфортно и като у дома си.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“

Светослав Петров каза започва ли работа на „Армията“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments