Изравнява се рекорд при различен от равенство изход на Славия – Левски

0
levski slaviq venderson cunami
Снимка: levski.bg
- -

Най-старото, голямо и оцеляло до днес дерби в българския футбол – това между Славия и Левски – ще се проведе за 159-и път в елитната дивизия. Такава е имало в периода 1937-1940 и от 1948 година насам.

„Сините“ може да се наложи да платят 700 бона, за да получат право на строеж

В днешното издание на това съперничество, ако може да се говори за фаворит, такъв безспорно са „сините“. Те имат по-солиден точков актив от „белите“, а и играта им се получава по-добре. Това обаче не значи, че символичните домакини са обречени. Твърде много са случаите през последните 80 години, в които те на хартия са били явен аутсайдер, но са успявали да спрат опонента си.

От доста години обаче равенствата отсъстват в този сблъсък. За последен път реми бе отчетено на 9 декември 2017 година. Тогава Славия бе символичен домакин на стадион „Васил Левски“, а двубоят завърши 1:1. Левеки рано поведе с гол на Серджиу Буш, а в 82-ата минута Андpea Христов изравни за „белите“. Оттогава двата отбора изиграха 14 шампионати дербита, в които Левски спечели 8 пъти, а Славия 6, при голова разлика 20:12. Всички срещи се играха на клубните стадиони, с изключение на пролетта на 2019 г. Тогава Славия пак използва „Васил Левски“.

Ако и днес има победител, то ще бъде изравнен рекорд в това дерби. До 15 поредни сблъсъка без реми се е стигало досега само в периода 1978-1985. В този период Левски ликува 9 пъти, а Славия – в 6 двубоя./ „Мач Телеграф“

Генчев хвърля „сините“ в тотална атака

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments