Ясен е заместникът на Ивелин Попов

0
botev plovdiv beroe ivelin popov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
- -

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 20:00 часа на Арда в последния мач от 9-ия кръг на Първа лига. Канарчетата ще срещнат корав противник, но ще опитат да продължат възхода си. Целта им е да не позволяват на втория Левски да се откъсне и да не спират да му дишат във врата.

В Кърджали обаче за първи път през кампанията жълто-черните ще са без лидера си Ивелин Попов. Плеймейкърът бе изгонен при успеха с 1:0 над Берое и бе санкциониран от Дисциплинарната комисия към БФС. Той е определян от треньора Дуииан Керкез за „наставник на терена“. Заради това и липсата му ще е осезателна. Вариантите за негов заместник са два – словенският халф Ален Корошец (22 г.) или французинът от камерунски произход Вини Трибуле. Корошец има 6 мача в Първа лига, като само в 1 от тях започна като титуляр. Трибуле (25 г.) пък бе взет на пожар в състава, за да засили офанзивната мощ след контузията на централния нападател Антъни Уджа и продажбата на дубльора му Мартин Секулич в руския Урал. Вини, който е добре познат у нас от престоя си в Берое, на 4 пъти се появява на терена като резерва и още очаква първия си гол за жълто-черните. Но именно той е фаворит да започне двубоя срещу Арда и да подпомага активно черногорския таран Алекса Мараш.

По състава на Керкез не се очакват други промени. След продажбата на Джеймс Eтo’o на ЦСКА-София, в центъра на халфовата линия до испанеца Антонио Перера застана Янис Карабельов. Той ще запази титулярното си място и за гостуването в Кърджали. По крилата пък ще нападат Кристиан Нвачукву и Ехидже Укаки./ „Тема спорт“

Ботев (Пд) се прицели в двама от Славия

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments