„Червените“ счупиха каръка при дузпите

0
cska otbor
Снимка: cska.bg
- -

ЦСКА-София отбеляза първи гол от дузпа от една година насам, след като не успя да реализира 4 от последните си 5 опита от бялата точка. Черната серия започна със злощастния пропуск на Иван Турицов срещу ЦСКА 1948 в предпоследния кръг на сезон 2022/23, който коства на тима първото място във временното класиране, а с това и шампионската титла. През миналата есен армейците получиха право да изпълнят 3 наказателни удара, но материализираха само един. Дюкенс Назон се разписа при победата с 2:1 като гост на Ботев Пд точно преди една година – на 22 септември 2023, но след това пропусна при 2:0 срещу Локо Пд на „Лаута“, като уцели краката на Хоркаш. През пролетта Линдсет се провали от бялата точка срещу Крумовград в плейофите (2:2), а в първия кръг на новия сезон и Тобиас Хайнц разочарова феновете срещу Лудогорец. Сега обаче Коялипу беше безкомпромисен.

Илиан Илиев имал температура, но настоял да играе срещу Берое

Годуин Коялипу реализира 3 попадения в първите си 5 участия с червената фланелка. Националът на ЦАР е и единственият футболист на ЦСКА-София с повече от 1 гол от началото на сезона.

ЦСКА-София спечели с гол от дузпа за първи път от близо две години. За последно армейците победиха с 1:0 с точно изпълнен наказателен удар на Дюкенс Назон при гостуването на Ботев Пд в Коматево на 19 октомври 2022 г.

Илиан Илиев за първи път започна като титуляр за ЦСКА-София. В предишния кръг той се превърна в 11-я българин, играл за червените от началото на ceзона, докато дебютиралите Мика Пинто, Джеймс Eтo’o, Зюмюр Бютучи и Аарон Исека повишиха бройката на чужденците до 16.

30 години от най-големия бой на Левски по ЦСКА

Густаво Бусато записа втора поредна суха мрежа, след като срещу Локо Сф ЦСКА-София сложи край на най-черната серия в историята си от 16 шампионатни двубоя, в които неминуемо допускаше попадение.

Христиан Петров не бе пропуснал нито минута от първите 6 мача на ЦСКА-София през сезона, но остана неизползвана резерва в двата двубоя след паузата за националните отбори. В момента футболистът с най дълъг престой на терена е Джонатан Линдсет с 670 минути в 8-те мача досега. Норвежецът беше маратонец №1 в Борисовата градина през миналата кампания./ „Тема спорт“

Следващото домакинство на ЦСКА-София ще е… в Стара Загора

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments