Чужденци строят „Герена“

0
stadion georgi asparuhov gerena
Снимка: facebook.com/levskiofficial
- -

От Левски са из брали чужда компания, която ще им по строи нов и модерен стадион, съобщава „Мач Телеграф“. Според запознати „сините“ са се спрели на компанията SportFive, която от години се опитва да стъпи на този пазар у нас. Първо чужденците се бяха насочили към Славия и уж всичко между двете страни беше договорено, но в крайна сметка това не се случи.

По-късно от SportFive се бяха насочили и към ЦСКА-София. И дори направиха презентация на стадион „Българска армия“ през 2022 година. В крайна сметка и тук не се получи нищо. „Червените“ решиха да работят по друг проект, а в крайна сметка и заложиха на родния компания, която ще им вдигне нов дом.

На „Герена“ обаче са решили да заложат на изпитано име в бранша, което имат опит в изграждането на подобен тип съоръжения, както и за тяхното управление в бъдещето, за да се превърнат в печеливш модел, а не само да гълтат разход.

Неслучайно изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров и Христо Йовов, който е член на УС, пътуваха до чужбина и имаха среща с различни компании, които са изграждали стадиони не само в Западна Европа, но и в Източна. Окончателните разговори обаче са водени от Наско Сираков. Смята се, че всичко между двете страни е договорено и изпипано в детайли, за да не може Левски да бъде ощетен с нищо.

Сега остава единствено „сините“ да получат правото на строеж от Общината и да кандидатстват за помощ от държавата по програмата, която бе обявена за обновяването на съоръженията у нас.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments