Спортист 1959 с уникален обрат в дербито с Рилци, по 100 лева премия за победата

0
sportist 1959 obshta
- -

Обрат за историята! Така може да се определи победата на Спортист 1959 над Рилци като гост с 6:4 в среща от от 4-ия кръг на А ОГ Благоевград – Зона Струма. От 3:1 за Рилци на полувремето, до 4:6 в края на мача,при това с човек по-малко!

След като футболистите от Падеш поведоха в резултата с ранен гол на Добри Мавродиев, дойде и изгонването на централния защитник Владимир Трендафилов за професионален фаул и гостите доиграха мача с 10 човека.

До края на първотото полувреме домакините от Рилци заиграха много добре и отбелязаха цели 3 гола за петнайсетина минути. На почивката резултата бе 3:1, като се разписаха Петър Шопов,Марио Георгиев и Вилиян Михайлов.

През вторатата част играещия треньор Веселин Стойков намали от дузпа за 2:3. Мартин Байов с изключително красив гол изравни за Спортист 1959. Домакините отново поведоха с 4:3 с гол отблизо на Благовест Христов. Денис Бойнски вкара 2 гола и даде аванс на Спортист от 4:5.

В заключителните минути капитанът Веско Стойков сложи точка на мача, след контраатака и перфектен пас на Александър Джалев за 4:6.Агитката от Падеш изпадна в екстаз след последния сигнал на съдията Иван Донев и нахлу на терена да поздрави своите играчи.

След срещата ръководството на отбора, реши да премира всеки един играч със 100 лева и отборна премия от 1700 лева.

Ботев писа 6-ца на Червена звезда в Пороминово(СНИМКИ)

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments