Собствениците на Рома сложиха ръка и на отбор от Висшата лига на Англия!

0
330px Everton FC logo.svg
- -

Инвестиционната група, управлявана от американския милиардер Дан Фридкин официално придоби Евертън, потенциално слагайки край на години на несигурност, съобщиха от клуба.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от Английската футболна лига, Висшата лига, Футболната асоциация и Службата за финансово поведение на Великобритания, преди официално да бъде факт. Крачката обаче е направена и не се очаква да има проблеми около това The Friedkin Group да придобие „карамелите“.

Сделката ще даде на Фридкин 94% дял, който в момента е собственост на Фархад Мошири. Британско-иранският бизнесмен Мошири купи 49,9% дял от Everton през 2016 г. и наскоро увеличи този дял с капиталова инжекция от 100 милиона паунда.

Клубът е видял интерес от различни купувачи през последните години, включително американската частна инвестиционна компания 777 Partners и отскоро американският бизнесмен Джон Текстър. По-рано тази година The Friedkin Group договори принципна сделка за закупуване на Евертън, но се оттегли от преговорите, след като не успя да постигне споразумение.

The Friedkin Group е собственикът и на италианския Рома.

„Blue Heaven Holdings и The Friedkin Group потвърждават, че са постигнали споразумение относно условията за продажбата на мажоритарния дял на Blue Heaven Holdings във футболен клуб Евертън. Сделката подлежи на регулаторно одобрение, включително от Висшата лига, Футболната асоциация и Органа за финансово поведение“, написаха от Евертън в своето прессъобщение.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments