Илиан Илиев е твърде висока топка за Георгиу

0
ilian iliev
Снимка: facebook.com/pfc.chernomore.varna
- -

Дербито на Варна оправда почти всички очаквания – стана празник за града, стадионът беше пълен, а двете агитки се състезаваха коя ще направи по-добра хореография. На терена обаче имаше само един отбор и това беше Черно море. Не, че Спартак Вн има лоши футболисти – напротив. Но просто разликата между двамата треньори е от земята до небето. Илиан Илиев е твърде висока топка за Кириякос Георгиу. И с наглед равни по класа отбори, националният селекционер буквално измете пода с гръцкия си колега. Ако Асен Дончев беше по-акуратен, разликата щеше да бъде още по-голяма в полза на Черно море.

Да, „моряците“ може и да не направиха нещо смислено в Европа, отпадайки от първия си съперник – в случая Апоел БШ, но вече натрупаха опит, с който с лекота могат да вземат подобен мач срещу отбор, който рядко играе подобни дербита. Все пак Черно море беше вицешампион миналия сезон…

Колкото до Спартак Вн, там рискуват да развалят един страхотно изграден отбор. Бъдете сигурни, че с Александър Томаш начело на „соколите“, дербито на Варна щеше да е много по-равностойно. Чудно е как при толкова силни свободни треньори на пазара, амбициозните шефове на клуба сложиха точно Кириякос Георгиу. И да, нормално е феновете да са против него, като е ясно, че времето на гърка на „Коритото“ изтича. Ако в Спартак Вн не искат мачове, като онзи с ЦСКА-София, да бъдат рядкост, а постоянно явление, трябва спешно да вземат мерки.

Богомил Русев/ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments