Тони Кроос се присмя на УЕФА

0
toni kroos
- -

Бившият германски национал Тони Кроос коментира с ирония новината, че от УЕФА признаха грешката на съдията в 1/4-финала между Германия и Испания на Евро 2024, когато не бе отсъдена дузпа в полза на Бундестима.

Вследствие на това, „Маншафта“ отпадна и това бе последният мач на Кроос във футбола.

„Отне им три месеца, за да разберат, че това е игра с ръка, което почти всички успяха да видят за секунда. Това ме успокои много. Мога ли вече да се нарека европейски шампион, защото официално го потвърдиха? Не, не мисля“, заяви плеймейкърът пред вестник „Bild“.

Друга легенда на Германия – Лотар Матеус, заяви: „Вече го казах, още когато го видях, веднага: това е много ясна дузпа! На следващия ден дойде новината, че УЕФА е наредила да не се отсъжда дузпа, ако ръката не е била в неестествена позиция. Но днес възниква въпросът: Съществуваше ли наистина това указание, бих искал да чуя какво казаха съдията и ВАР? Ако е вярно, че УЕФА сега признава, че това е било грешно решение, то е ясно, че са ни измамили. Тогава мнимото указание от УЕФА беше само извинение. Жалко е, че сега признават това, което всички видяхме тогава“.

Бившият вратар на Германия – Йенс Леман се изказа по-меко: “Сега в ретроспекция е двойно по-горчиво. Това има своята история, защото си спомням, че на финала на Евро 2008 също отбелязахме гол, който беше отменен. Вече никой не знае защо. Там нямаше ВАР, но този път отново срещу Испания … Испанците могат да бъдат щастливи, че реферът не го видя“.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments