Лудогорец с два фалстарта в Разград в Лига Европа

0
ludogorets bayer
Снимка: ludogorets.bg
- -

Лудогорец започва с труден мач участието си в основната схема на Лига Европа – домакинство на Славия Прага. „Орлите“ обаче не бива да се плашат, защото в предишни години е трябвало да стартират срещу далеч по-силни съперници и въпреки трудната задача, са се представяли добре. Така беше при дебюта в групи – през 2013-а в Лига Европа срещу ПСВ Айндховен. Тогава Лудогорец, воден от Стойчо Стоев, спечели на чужд терен с 2:0 с два прекрасни гола на Върджил Мисиджан и Роман Безяк. Още два много силни отбора бяха победени на старта в основната схема на Лига Европа в Разград. През 2019-а, с треньор Станислав Генчев, тимът изигра един от най-силните си мачове в Европа като цяло и помете ЦСКА Москва с 5:1. Руският гранд и вратарят Акинфеев поеха 5 гола само през второто полувреме, след като водеха с 1:0 на почивката. Хеттрик в този мач заби Клаудиу Кешерю, а по един добавиха Вандерсон и покойният вече Джоди Лукоки.

Изчислиха колко точки ще пратят Лудогорец на плейоф за 1/8-финалите

Никак не бива да се подценява и триумфът над Рома на Жозе Моуриньо през 2022-а. Лудогорец, воден от Анте Шимунджа, победи с 2:1 с голове на Каули и Нонато.

Два пъти шампионите тръгваха с равенства – все като гости. Първо през 2017 направиха 0:0 с Истанбул Башакшехир, а през 2021 направиха 1:1 в Дания срещу Мидтиланд.

Първият случай, в който „орлите“ започнаха със загуба, бе през 2018-а година, но и тогава съперникът бе много силен – Байер Леверкузен. Лудогорец, чийто треньор тогава бе бразилецът Пауло Аутуори, поведе с 2:0 с голове на Клаудиу Кешерю от фал и Марселиньо. С два гола на Кай Хаверц обаче „аспирините“ обърнаха мача и спечелиха с 3:2. През 2020-а пък се стигна до втория и последен фалстарт – с 1:2 срещу Антверпен.

Преди една година пък Лудогорец стартира ударно при дебюта си в Лигата на конференциите. Тогава, с треньор Ивайло Петев, Спартак Търнава с Роман Прохазка в състава си бе разгромен с 4:0 с 4 гола през второто полувреме./ „Мач Телеграф“

Лудогорец се изправя срещу страховете си

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments