Режисьорът на филма за Гунди с покъртителни признания

0
gundi legenda za liubovta
- -

Режисьорът на филма „Гунди – Легенда за любовта“ – Димитър Димитров, разкри какви са били трудностите по заснемането на лентата за знаменития Георги Аспарухов. Димитров говори още за времетраенето на филма, въздействието му и други любопитни теми около една от най-чаканите кино премиери през годината.

„Малко или много отговаря режисьорът (б.р. – за качеството на филма). Ако един филм не се получи, отговаря режисьорът. Трудността е през цялото време. Трябваше да измислим текста, това е най-трудното. Около този човек, за съжаление живял малко, има много моменти. След като започнахме снимките, мога да кажа, че благодарение на Иван и Андрей всичко мина гладко. Целият екип пое тази задача и направи филма собствена мисия. Всичко тръгна и беше лесно оттам насетне“.

„Големите филми са с продължителност над 2 часа. Киното има възможност да отнеме повече от вниманието на зрителя. Сметнах, че за да се получи ефектът, трябва да се види и чуе повече. Филми по час и половина вече има рядко, стават все по-дълги. Аз смятам, че не е тежък за гледане. Затова решихме да оставим филма в това му времетраене. Няма нищо хубаво в бърз филм, който не дава емоции“, сподели Димитров.

„За мен най-трудната сцена за заснемане, в партньорство с Александра Свиленова, е сцената с предложението за брак. В сюжетостроенето на филма е някъде в годините в Пловдив“, сподели актьорът Павел Иванов, играещ самия Георги Аспарухов.

„За мен целият процес бе емоционален. От срещата с Величка Маркова до нашите персонажи. Но може би най-емоционалният момент е една превратна точка във взаимоотношенията на Величка Маркова и Гунди. Вероятно това беше най-емоционално“, каза Александра Свиленова, участваща във филма „Гунди – Легенда за любовта“ като спътницата в живота на Аспарухов – Величка Маркова.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments