Треньори под прицел днес

0
- -

Десетият кръг в Първа лига се открива днес с два двубоя между 4-те отбора в най-слаба форма в шампионата. В 17:30 ч. Локо Сф, който има само 2 точки от последните си 5 мача, посреща Хебър, спечелил 4 в този период. В 20:00 ч. пък Берое, който е в серия от 4 загуби, приема Славия, стигнал само до 1 пункт в предишните си 5 двубоя. Логично, когато резултатите липсват, основна тема е треньорската позиция. Към момента изглежда, че по-силно се клатят столовете в столичните отбори – на Златомир Загорчич и Иван Колев, но Хосе Луис Ачиари и Веселин Великов също се нуждаят от точки, ако искат да запазят постовете си.

Напрежението безспорно е най-високо в Славия, където след загубата с 0:1 от Левски Загорчич предприе безпрецедентна атака към началниците си, като заяви, че „положението в клуба е трагично“ и „има критики към ръководството“. Феновете на белите пък скандираха „Оставка“ по адрес на Венци Стефанов, който отговори на Заги: „На крива ракета космосът й виновен“. Сърбинът е в доста лоша позиция и при загуба днес може да се раздели с поста си.

Иван Колев също трябва да брани статута си в Локо Сф. В последните дни се заговори, че той може да бъде сменен от Светослав Петров, който обаче към момента е по-близо до роля в ЦСКА-София. Но това не премахва заплахата от уволнение за 66-годишния наставник, особено след вчерашното назначение на Ратко Достанич в клуба./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments