Кабаков се справи с Рома – Атлетик Билбао (ВИДЕО)

0
- -

Рома и Атлетик Билбао не се победиха, завършвайки 1:1 в първи си двубой от основната фаза на Лига Европа, ръководен от рефер №1 на България Георги Кабаков.

Артьом Довбик даде аванс на римските „вълци“ през първата част, но пет минути преди края Айтор Паредес донесе точката на баския тим. Атлетик Билбао беше по-активният отбор в първите минути на срещата, но без да успее да застраши вратата на Миле Свилар.

В 12-ата минута Иняки Уилямс получи дълъг пас и овладя много добре топката, но изстрелът му мина над вратата на Атлетик Билбао.

В следващите минути Рома приложи домакински натиск на своя съперник. Този натиск се матеализира след малко повече от половин час игра.

В 32-ата минута Анхелиньо качи с центриране топката на главата на Артьом Довбик, а той я заби във вратата на Агиресабала – 1:0.

След почивката Иван Юрич трябваше да пусне Матиас Суле на мястото на Пауло Дибала, който получи медицинска помощ след нарушение срещу него през първата част.

Втората част започна с далечен изстрел на Унай Гомес, при който Миле Свилар улови топката.

В 68-ата минута Нико Уилямс центрира от корнер, като опита да прати топката на далечната греда към брат си Иняки, но бранител на Рома изчисти.

Иняки Уилямс стреля от границата на наказателното поле в 76-ата минута, но топката премина над вратата.

В заключителните минути на срещата Атлетик Билбао се впусна в търсене на изравнителен гол, но играчите на Рома не допускаха грешки в защита.

Баските успяха да стигнат до така жадуваното попадение в 85-ата минута. Алекс Беренгер центрира от свободен удар, а Унай Нуньес свали топката към Айтор Паредес, който с глава матира Свилар за 1:1.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments