Глътка въздух за щангистите! Министерството ще осигури спешно пари

0
karlos nasar
Снимка: БОК, Любомир Асенов, LAP.BG
- -

Министерството на младежта и спорта ще подсигури подготовката и участието на българските тежкоатлети на Световното първенство в Бахрейн в началото на декември. Това стана ясно по време на среща между министър Георги Глушков и националите по вдигане на тежести.

Тежкоатлетите споделиха трудностите, с които трябва да се справят поради липсата на средства и проблемите с ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести.

Както е известно, родната централа няма договор за финансиране с ММС заради натрупани задължения, а това спира нормалната подготовка на националите. Министър Глушков увери състезателите, че ще им бъде осигурено целево финансиране чрез клубовете, в които тренират, за да могат да се представят достойно на предстоящия шампионат.

Глушков обаче беше категоричен, че това е временно, кризисно решение, което не бива да се превръща в практика.

Той изрази съжаление, че именно състезателите са най-големите потърпевши от ситуацията, в която се намира федерацията през последните месеци. По думите му ръководството на централата трябва да работи за решаването на проблемите, за да може ММС да намери окончателно решение за нейното финансиране, а не временно такова.

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments