Първият истински тест за Томаш

0
aleksandar tomash
Снимка: cska.bg
- -

При загубата от Ботев Пд, Томаш още надничаше през вратата на „Армията“ и поражението почти не тежи на неговата сметка. После програмата му даде добър шанс срещу недотам качествени съперници в лицето на Локо София и Берое за напасване на моделите и адаптиране към изискванията на новия специалист. Ясно е, че с новите попълнения на Томаш ще му трябват поне 3-4 месеца, за да се постигне синхрон и да се дават крайни оценки кой от привлечените дузина играчи става и кой не.

Черно море е точно това, което ще чака занапред ЦСКА-София в най-трудните епизоди. Мачът е колосално изпитание за „армейците“, защото най-малко сработеният отбор, събиран стихийно последния месец, ще гостува на този, който е изграждан най-дълго. Защитата на „моряците“ играе в една и съща формация три години с малко прекъсване заради половин годишния престой на Влатко Дробаров в Сараево. „Моряците“ са плътно опаковани дори когато играят на „Тича“ срещу някой от силните отбори, така че Томаш ще трябва да бъде максимално изобретателен, за да може да пробие съперника и да постигне победа, която е задължителна заради грешните стъпки в началото.

Сега е и символно време, за да видим дебюта на най-промотирания играч от трансферния прозорец – Лиъм Купър. Шотландското смело сърце има възможността да демонстрира характера и твърдостта си точно на едни от най-трудните терени за гостуване.

Любопитно е, че Томаш – Илиаи Илиев е най-честият сблъсък между настоящите треньори в елита. Двамата са се срещали 16 пъти, като имат по 6 побели и 4 равенства. Интересно е, че в първата битка на 16 септември 2016 година Илиан се изправя с Локо Пд и бие опонента си с 3:1, който е начело па Верея. В следващия двубой, 10 месеца по-късно, Илиев вече с във Верея, а колегата му води Берое и мачът завършва 0:0. В третата среща двамата водят същите съперници, като Томаш постига първия си успех в дербито на Стара Загора – 1:0, с победен гол на Мартин Камбуров. В четвъртия двубой идва и най-голямата победа на един от треньорите – Беро и Томаш разпиляват съперника си с 4:1 насред „Тича“. Интересно е, че домакините откриват резултата чрез Ради Висилев, а с хеттрик па Педро Еуженио и гол на Камбуров заралии обръщат двубоя.

Последният им сблъсък е от 28 април тази година, като Черно море и Илиан изтръгват трите точки на „Тича“ с гол на Васко Панайотов. С аналогичен резултат на „Лаута“ Томаш взима предния мач, като попадението е на Камдем./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments