От двете страни на барикадата

0
ilianiliev
Снимка: facebook.com/cskasofiaofficial
- -

Сблъсъците между Черно море и ЦСКА-София на „Тича“ традиционно приковават вниманието, но съботното издание ще е още по-специално. Разбира се, причината е съревнованието между баща и син, което ще се състои. Илиан Илиев извежда варненци срещу армейците, за които отскоро играе Илиан Илиев-младши. Това е първи дуел между тях, след като до момента Илиев-старши единствено е бил в ролята на треньор на сина си в Черно море и националния отбор. Сега обаче двамата ще са съперници, а Джуниър за сефте ще играе на „Тича“ с чужда фланелка, след като до лятото беше преотстъпен при моряците от Аполон Лимасол.

„Като баща и син най-нормалното нещо е да обсъждаме такива големи решения. Но той ми каза сам да преценя къде искам да продължа кариерата си. Ясно е, че ЦСКА е голяма възможност и трамплин за преминаване в чужбина. Няма как той или някой друг да е на различно мнение. Аз съм юноша на Черно море и със сигурност ще е интересно и малко странност да играя като гост на „Тича““, заяви Илиев-младши в интервю за „Teма Спорт“ преди дни.

В момента в българския професионален футбол има доста двойки бащи и синове, но Илиеви са първите от тях, които ще се изправят един срещу друг. Синът на треньора на ЦСКА-София Александър Томаш – Божидар Томовски, защитава цветовете на Янтра. Наставникът на Ботев Пд – Душан Kepкез пък предстои да срещне Страхиня Керкез и Септември в началото на ноември. Теодор Иванов играе в ЦСКА 1948 под ръководството на баща си Валентин Илиев, а Николас Пенев – за Любо Пенев в Локо Пд.

Последният подобен сблъсък в родния професионален футбол бе през миналия сезон, когато синовете дори бяха двама, от двете страни на барикадата. В двубой за купата треньорът на Янтра Велислав Вуцов и защитникът Петър Вуцов срещнаха Славия, чиято врата беше пазена от Светослав Вуцов.

В миналото пък срещи в Първа лига са си давали Стефан Паунов и Теодор Паунов (Локо Пд – Спартак Пд), Иван Колев и Юлиян Колев (Левски – Академик Сф), Иван Вуцов и Велислав Вуцов (Спартак Вн – Славия), Динко Дерменджиев и Цветозар Дерменджиев (Ботев Пд – Славия, Славия – Левски и Ботев Пд – Велбъжд Кн), Петър Курдов и Евгени Курдов (Беласица – Ботев Пд). Сега е време за Илиан Илиев срещу Илиан Илиев!/ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments