Левски тормози Арда с бразилци

0
Снимка: levski.bg
- -

В неделя Левски излиза срещу Арда, а трите точки за състава на Станислав Генчев са в графата „задължителни“. Съперничеството между двата тима започна малко преди да настъпи голямата криза при „сините“ през 2020-а и 2021-а година. Арда се възползва от това, като успя два пъти дори да спечели на „Герена“. След това Левски се съвзе и постепенно оправи статистиката си срещу този съперник и вече е спечелил 50% от мачовете, като има 5 успеха от 10 срещи. А в последния мач между двата отбора на „Герена“ записа най-убедителната си победа – с 4:0. Прави впечатление, че нито един пълен или частичен успех на Левски в тези двубои не е станал възможен без участието на чужденец в поне един от головете — или като автор, или като асистент.

Най-голям безспорно е приносът на бразилците, а от тях се отличава Паулиньо. Крилото вкара по един гол в трите мача между Левски и Арда през 2020 година. В първия случай „сините“ победиха с 3:1 на „Лаута“ (съперникът тогава не можеше да домакинства в Кърджали).

След това в началото на сезон 2020/21 Паулиньо изравни за крайното 1:1, като този път двубоят се игра на „Арена Арда“. В края на годината пък Арда победи на „Герена“ с 2:1. Паулиньо отново вкара за 1:1, но малко след като изравни, Арда вкара победен гол чрез Иван Коконов.

През март 2023 година Левски победи с 3:0 в Кърджали, като два от головете пак бяха на бразилци – Роналдо и Рикардиньо.

В последния двубой между двата тима на „Герена“ „сините“ биха с 4:0, а този път се разписа Фабио Лима./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments