За Станислав Генчев преди Арда: Много хубаво не е на хубаво…

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
- -

„Много хубаво не е на хубаво“ са казали хората. От първо лице го разбра и Станислав Генчев. Който много бързо се превърна от „отличник на випуска“ до този, който ще се явява на поправителен. Левски върви рамо до рамо с Лудогорец, макар че е с мач повече, но това се оказа недостатъчно за мажоритарния собственик на сините Наско Сираков, който издърпа ухото на наставника и щаба му пред клубния подкаст. Причина бе играта срещу Славия. Отборът грабна трите точки в „Овча купел“ с гол на Кристиан Димитров преди почивката.

„Бях изключително доволен от мача в Бистрица (б.р. – Левски победи ЦСКА 1948 с 4:2). На другата крайност бе този със Славия, на който поставям оценка слаб 2 за представянето на отбора. То беше обидно към всичките фенове, които напълниха стадион „Славия“. Да, поведението и играта на футболистите бяха обидни. Казах го още на полувремето на треньорското ръководство“, натърти Сираков и допълни, че е имал сериозен разговор с Генчев и екипа му.

Е, треньорът, който със сигурност е слушал изказването на боса, е чул и: „Изключително съм доволен от работата на щаба и от начина на тренировки“. Но за него е повече от ясно, че белите от „Овча купел“ направиха така, че треньорът да „извади един бял лист за контролно“, за да докаже на шефа, че си е взел поука от станалото миналия уикенд.

Всъщност случилото се през седмицата е и добро за младия наставник на сините. Защото неделното домакинство на Арда стана нещо много повече от мач за него. Сблъсъкът на „Георги Аспарухов“ е от 18:45 часа. В ранния следобед синоптиците прогнозират кратък дъжд, а наред с това ще има и захлаждане, но по всичко личи, че градусите ще са високи. Още повече, че трибуните ще бъдат прилично пълни. А Генчев и възпитаниците му ще искат да ги развълнуват с нова голеада, въпреки че съперникът е от стойностните в първенството.

До момента Станислав Генчев показа, че може да си отстоява позициите. Както пред шефовете за правомощията, които трябва да има, така и пред фенове и анализатори за избора на нови попълнения, тактическа постройка и титулярен състав. Просто треньорът трябва да запази линията и да не се отклонява от нея. А сега той ще има и допълнителна мотивация, а същото се отнася и за футболистите му. Защото „двойката“ от шефа е и за тях. До момента сините показаха, че умеят да минават през турболенциите. И със сигурност се представят над очакванията отпреди старта на компанията. В неделя те не бива да правят нещо необичайно. А просто да награбят съперника и да се опитат да постигнат нова резултатна победа. Генчев демонстрира, че може да предава увереността си на футболистите. Преди доста от двубоите специалистът смело заявяваше, че тимът му ще спечели. И прогнозата му се сбъдваше. При това подплатена от солидно представяне на терена. Да, този Левски все още не е отборът, който му се иска на треньора. Но посоката му е вярна. А леките отклонения от курса трябва да се приемат единствено като нахъсване. Повечето от играчите в състава за първи път са в ситуация да се борят за върха. Със сигурност им е трудно, но същевременно и сладко./ „Тема спорт“

От Секирово скочиха на реферите: И преди година срещу Асеновец един тук се бе насрал, а сега друг се подиграва с нас!

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments