Карагарен – 300 мача и 18 жертви, наказани 51 пъти! Лудогорец си е изпатил най-много от него

0
birsent karagaren
Снимка: facebook.com/fcCSKA48
- -

В отложения мач срещу Септември, който се игра миналата сряда, Бирсент Карагарен изигра своя мач номер 300 в Първа лига. Неговият клуб го зачете и му даде плакета малко по-рано, но юбилейният мач бе в сряда. Припомняме, че две от участията му в първенството през сезон 2015/16 не трябва да се броят, защото бяха срещу Литекс. „Оранжевите“ бяха извадени от групата през зимната пауза, а резултатите им бяха анулирани. Следователно следва да извадим от сметките тези два мача. Карагарен има и един бараж срещу ЦСКА-София за място в Лигата на конференциите, който също не би трябвало да се брои.

Юбилеят му по всякакви статистически закони обаче вече е факт. А тази значителна бройка мачове дава повод за равносметки. Карагарен успя дотук да спечели две Купи на България с Локомотив Пд и една Суперкупа.

Кариерата му в елита започна в един от най-пъстрите и мултинационални отбори, които някога са съществували в Първа лига – Етър през сезон 2012/13. Тогава за „болярите“ играха общо 47 футболисти, от които 26 чужденци от държави като ЧАД, Афганистан, Гваделупа, Мартиника, Сиера Леоне, Финландия, Швеция и Бразилия. В тази компания Карагарен успя да запише само два мача. След това бе две години в Локомотив Пд, откъдето премина в Дунав в началото на 2017-а. Допринесе за едва второто класиране за евротурнирите в историята на Дунав.

Най-много от тези 300 мача Карагарен игра срещу Славия – 27, а срещу Черно море и Левски е излизал по 25 пъти. Най-много се е разписвал срещу Ботев Враца и Септември – по 6 пъти, а петкратно е наказвал Лудогорец. 13-кратните шампиони, откакто влязоха в елита, са получили най-много голове именно от него и от Галин Иванов – по 5.

Преди 10 дни той вкара 50-я си гол в елита срещу отбора, в който преминаха най-хубавите му години – Локомотив Пд и поради това той не се зарадва. В отложения мач от 3-я кръг падна и 51-я – във вратата на Септември.

Срещу Ботев Пд засега Карагарен не е така ефективен, като е пронизвал три пъти „канарчетата“. Днес ще има шанс да подобри статистиката си срещу тях и да ги добави в списъка с любимите си жертви./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments