„Червените“ стягат още една мощна трансферна офанзива! Пак вадят милионите

0
aleksandar tomash liam kupar
Снимка: cska.bg
- -

Лятната селекция на ЦСКА-София завърши преди по-малко от месец, но в Борисовата градина вече се готвят усилено за зимния трансферен период. Треньорът Александър Томаш призна след равенството с Черно море, че клубът всеки ден следи различни футболисти и процесът по подсилване на състава е в ход постоянно. След като през лятото червената фланелка облякоха цели 12 нови футболисти, „Тема Спорт“ съобщава, че армейците готвят мощна трансферна офанзива и през зимата и няма да са никак пасивни на пазара. Разбира се, бройката на входящите сделки няма да достигне една дузина, като целта е да се вземат няколко футболисти, за които в ЦСКА-София ще са уверени, че ще повишат класата в отбора. Затова и се работи сериозно по филтрирането им още отсега, за да не се налага да се взимат „пожарни“ решения като в края на лятото след назначението на Томаш.

ЦСКА-София за сефте ще играе на хубав терен при Томаш

Както се видя в последните месеци, червените шефове имат на разположение сериозен бюджет за нови попълнения и ситуацията през зимата няма да е по-различна. Не би било изненада, ако отново бъде извадена трансферна сума от над 1 милион евро, каквито бяха дадени за Аарон Исека, Годуин Коялипу и Джеймс Ето’о. Ръководните фактори в ЦСКА-София, които са нагърбени със спортно-техническата власт, следят футболисти за почти всички позиции с изключение на вратарската. Ясно е, че няма да се вземат нови за всяка зона, но привлечените през зимата ще са поне четирима. Така бройката на входящите трансфери на ЦСКА-София през сезон 2024/2025 ще достигне минимум 16. Още при смяната на собствеността и оттеглянето на семейство Ганчеви през пролетта имаше анонси за тотална реформа в отбора и макар и с малко закъснение, тя вече се провежда.

Армейците са се концентрирали основно върху няколко позиции, на които ще направят всичко възможно да се подсилят, а ще следят внимателно ситуацията и около играчи, които действат в други зони. Приоритет ще е увеличаването на конкуренцията по крилата и в средата на терена и намирането на още един краен защитник.

След двубоя с Черно море треньорът Томаш сам се оплака от качеството на крайните си нападатели. „Не съм доволен как работиха хората в предни позиции през първото полувреме, фланговете не работиха, нямаше острота. Затова имаме други хора и правя смени на почивката“, заяви специалистът. Проблемът за него е и че резервите Бютучи и Илиан Илиев-младши не повишиха коефициента на полезно действие спрямо Фаетон и Локило. Трима от четиримата футболисти бяха привлечени през лятото и със сигурност се нуждаят от още време за адаптация, но в ЦСКА-София искат да имат готови варианти, ако представянето им не се подобри.

В предмостието на отбраната пък Марселино Кареасо и Джеймс Ето’о на практика са без алтернатива и червените ще опитат да привлекат опорен халф, който обаче да притежава и градивни функции.

Бековете също ще бъдат подсилени. Мика Пинто все още е загадка отляво, а отдясно Иван Турицов тотално разочарова и в момента титуляр е Тибо Вион. Французинът обаче има непоправими технически дефицити и не пасва във философията на Томаш с изнасяне на топката през защитниците.

Не е изключено да бъдат привлечени и централен защитник, плеймейкър и централен нападател. Това ще бъде решавано в оставащите седмици до отварянето на трансферния прозорец през януари. Едно е сигурно – ЦСКА-София ще вземе активно участие в него.

Дошъл като звезда на „Армията“ недоволен от статута си при Томаш

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments