Гочето: Левски върви нагоре, следва своя план и печели важни точки! Вече всеки мач е решаващ

0
georgi vasilev
- -

Бившият треньор на Левски – Георги Василев – сподели мнението си за победата на „сините“ над Арда с 2:1.

На „Герена“ оптимисти за състоянието на трима основни футболисти

„Левски взе още един труден тест, побеждавайки Арда с 2:1 на „Герена“. Кърджалийци са един от стойностните отбори в първенството и го показаха срещу сините. Освен това треньорите вече много добре се познават и няма с какво да се изненадат. Гостите отговориха с огледална схема на столичани, за което намекна и Станислав Генчев, че е бил наясно с позиционирането на противника още през седмицата. Не знам защо сякаш се обезценява победата с един гол разлика. Левски върви по своя план и печели важни точки. Получи се много хубав двубой на стадион „Георги Аспарухов“. Отборите се надиграваха и не се забелязваше това затваряне, което предприемат съперниците на Левски при мачовете на „Герена“. Сините бяха наказани след груба грешка и то от разсейване, а Станислав Иванов отлично завърши атаката. Преди това невнимание, а и след него домакините тотално владееха инициативата и опитваха да преодолеят стабилната защита на Арда. Левски изигра по-силно второ полувреме и самочувствието, с което действа отборът, нормално им донесе успеха. Сините отново показаха, че вървят нагоре и продължават надбягването с Лудогорец.

Естествено, трябва да се отбележи, че столичани не се представиха по най-убедителния начин в последните два мача, допуснаха слабости, но най-важното бе, че те бяха спечелени. Така ще бъде и в останалите двубои, защото вече съперниците ще се хвърлят здраво срещу Левски.

Станислав Генчев държи на здравата дисциплина и ясно показва на футболистите си, че няма как домакинските мачове да бъдат спечелени на ходом. Отборите не идват, за да паднат с по-малко голове, а да се надиграват и да опитат да вземат нещо, създават опасности, което е по-добре и за играчите на Левски, които трябва постоянно да действат под напрежение.

Сините за пореден път показаха едно от основните си оръжия през този сезон – статичните положения. Това е от голямо значение в модерния футбол, когато нещата не вървят, да разчиташ на стандартна ситуация, която да ти даде предимство над съперника. Голове, които решават мачовете. Вижда се, че е свършена много работа по време на тренировките от треньорския щаб и играчите. Станислав Генчев разполага с достатъчно класа при изпълнителите на положенията и при тези, които трябва да ги завършат и това носи успех на тима.

Генчев дърпа ушите на защитата

Ако изключим допуснатата грешка при попадението на Арда, защитата на сините се представи отново стабилно и Матей Маркович не трябваше да прави кой знае какви спасявания. Забелязва се вече и конкуренция в отбрана с включването на Кристиан Макун. Внедриха се интересни и разнообразни футболисти във всички линии, които създават нови неща в играта на Левски. Идеи, вкарващи напрежение в противниците и те все още трудно се справят с тях.

Двамата нападатели – Алекс Колев и Мустафа Сангаре – са много важни в схемата на Станислав Генчев. Поемат голяма отговорност, покриват доста голям периметър, предлагат здрава битка, държат под напрежение противниковите защитници и по този начин откриват пространства за играчите зад тях като Евертон и Ел Джемили. Бразилецът и испанецът, а и Марин Петков и Фадига, когато са на терена, получават повече свобода за действие и неслучайно четиримата се разписаха от началото на сезона.

За Левски вече всеки мач е решаващ. Няма как да не се използва това клише. Сините са в челните позиции и афишираните цели за спечелване на титла и купа карат противниците да са пределно мотивирани и да правят всеки двубой като финален. Така ще бъде и в предстоящото гостуване на Ботев Пловдив. Жълто-черните са много сериозен съперник и имат достатъчно аргументи да търсят победата срещу Левски. Със сигурност ни очаква доста интересен сблъсък на „Колежа““, коментира Гочето пред „Тема спорт“.

Опитват да цакат Левски за подписа на Куршума

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments