Опасността за съперниците на Левски дебне отвсякъде! „Сините“ допускат слабости във финалните минути на полувремената

0
levski arda kristian makun feliks eboa eboa
Снимка: levski.bg
- -

Венецуелският национал Кристиан Макун се превърна в десетия играч на сините, разписал се от началото на сезона. Преди това точни за сините бяха Алекс Колев (5), Мустафа Сангаре (5), Джавад ел Джемили (3), Асими Фадига (3), Кристиан Димитров (2), Евертон Бала (1), Алдаир (1), Карлос Охене (1) и Марин Петков (1).

Чужденците в Левски са отбелязали 14 попадения, докато головете на българите са 8, което прави малко над 57% в полза на иностранците. Алекс Колев и Мустафа Сангаре продължават гонитбата за голмайсторския приз в тима, като двамата вече имат по пет на сметките си.

От началото на сезона Левски реализира 23 попадения. Шест от тях дойдоха след статични положения, а едно бе реализирано от дузпа – Алекс Колев откри резултата срещу Арда. Победата срещу кърджалийци бе донесена от Кристиан Макун след изпълнение на корнер и асистенция на българския нападател. По този начин сините продължават да държат близо 25% от попаденията да падат от стандартни ситуации.

Левски затвърди тенденцията да е опасен в началото и в заключителните моменти на двубоите. Сините са вкарали пет попадения в първите 15 минути на мачовете и 7 в заключителните секунди. Близо половината голове за столичани са паднали в тези два отрязъка от време.

Сините допускат слабости във финалните минути на полувремената. Тимът на Станислав Генчев е допуснал пет гола от началото на сезона, като четири са инкасирани в края на двете части – по два.

Централният защитник Кристиан Димитров е единственият футболист на Левски, който е бил на терена през всичките минути в десетте двубоя от началото на сезона. Преди това Цунами бе със същите показатели като 27-годишния бранител, но срещу Арда капитанът бе заменен в 68-ата минута от Карлос Охене. Още шестима играчи имат на сметката си 10 мача от старта на кампанията. Това са Майкон, Алекс Колев, Алдаир, Келиан ван дер Каап, Евертон Бала и Мустафа Сангаре./ „Тема спорт“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments