Любопитно: Перлата на Лудогорец все още има повече голове срещу „орлите“, отколкото за тях

0
kamara
- -

Агибу Камара беше перлата в лятната селекция на Лудогорец, като бе привлечен директно от гранда Олимпиакос срещу малко над 1 млн. евро. Той дойде с отлична визитка – 22 мача и 2 гола в гръцки елит през миналия сезон за Атромитос, където е бил под наем, а освен това е твърд титуляр в националния тим на Гвинея.

Стартът му в Разград не беше лек. Около месец той не беше картотекиран и дебютира чак на 17 август при успеха с 1:0 над Левски, когато се появи на терена в 67-ата минута. В интерес на истината дребничкият гвинеец раздвижи играта на Лудогорец. Но горе-долу дотам приключиха положителните му действия с екипа на „орлите“. Той вече има 8 мача, в 4 от които е бил титуляр, като в тях няма нито гол, нито асистенция. Логично, той беше картотекиран за основната фаза на Лига Европа, докато прекият му конкурент за позицията зад нападателя – Тодор Неделев – не. Въпреки това техничарят от Белозем, само през този сезон има 2 гола и 2 асистенции в 9 мача.

Към днешна дата интересното е, че офанзивният халф Агибу Камара има повече голове срещу Лудогорец, отколкото за „орлите“. Както е известно, той отбеляза на разградчани през лятото на 2021 г., когато носеше екипа на Олимпиакос. А, освен че Камара няма попадение за Лудогорец, той няма и асистенция.

Много е интересно да видим как ще процедира с него новият треньор Игор Йовичевич. Още в своя дебют хърватинът промени схемата на 4-1-4-1, като пусна на терена едновременно Педро Нареси, а пред него бяха Якуб Пьотровски и Ивайло Чочев. Към този момент се очаква именно същите трима да излязат срещу Виктория Пилзен, тъй като те притежават и физика, и силни офанзивни качества, наред с дефанзивните такива. Интересно е, че Агибу Камара играе като крило в доста от мачовете за Гвинея, но в Разград той не е ползван на тази позиция. Така че това е опция да видим нещо различно от африканския футболист./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments