Орела: Целта пред Добруджа си остава Първа лига

0
chernomoretz dobrudja (2)
- -

Старши треньорът на Добруджа Атанас Атанасов – Орела говори в интервю за Дарик радио  за основната цел пред отбора, за наличието на достатъчно предпоставки този път тимът да се пребори за елита. Той коментира представянето на Добруджа до момента, сподели мнението си за съдийството във Втора лига, похвали привържениците на тима за подкрепата и разкри, че предстои изграждане на осветление, както и реновиране на трибуните на стадиона.

20 точки и 5 място. Не ви ли идват малко в повече тези цели 5 равенства, който направихте в първите 11 кръга?

– 5-те равенства са неприятни за целите, които имаме. В крайна сметка във всеки един от тези мачове, дали заради шанс или умения, по -скоро го отдавам на това, че отборът не беше достатъчно стикован. Доста нови футболисти привлякохме. Това изигра основна роля. Иначе като игра, желание и характер нашите футболисти се представиха на добро ниво.

В кой мач от началото на сезона твоите момчета бяха най-близо до играта, която ти искаш да виждаш?

– Изиграхме силен мач срещу Монтана, който не успяхме да спечелим, но имахме 3 греди. Доминирахме през цялата среща срещу доста сериозен отбор. Много силно играхме през първото полувреме в Габрово, но след това ни отстраниха човек с червен картон. Срещу другите противници, срещу които спечелихме с по-големи резултати, стана така заради разликата в класите, не че сме играли толкова добре.

Как би определил съдийството във Втора лига? На ниво ли е, че някак втория ешелон остава малко в сянката на Първа лига?

– Имаше мачове, където бяхме недоволни и то с право. Но в крайна сметка всеки бърка. И аз бъркам, и нашите футболисти също. Ако е безкористно, мисля, че съдийството е на прилично ниво.

Не съм имал възможността да наблюдавам отбора на Добруджа този сезон, с изключение на една контрола. На каква система залагаш?

– Играем 4-3-3. Опитваме се да играем офанзивен футбол. Това е пътят. Особено след подмяната на тревното покритие, разполагаме с добър терен, който предразполага за качествен и бърз футбол.

Привлякохте доста нови футболисти, имате много опит в отбора, Симеон Мечев е едно от последните попълнения. Мнението ти за него и моментната му форма?

– Симеон сега наваксва, защото се беше откъснал от футбола за около 20-ина дни. Вече е долу – горе в прилично състояние и от този мач с Етър мисля, че ще получи шанс. Ясно е, че има опит и качества, но трябва да покаже ниво, за да може да се пребори с конкуренцията в халфовата линия. Конкуренцията ни е сериозна, имаме добри халфове. Разчитам на него да даде повече класа и опит.

Събра достатъчно футболисти с удар от далечна дистанция, което рядко се вижда и в Първа лига.

– Да, имаме. И Руменов, и Климентов, и Кардозо, Пепи Георгиев, новото попълнение Джон, който е назад с подготовката. Все играчи, които имат добър потенциал и конкуренцията е доста сериозна.

На база селекцията очакванията на феновете са отново в посока Първа лига. Миналата година не се получи. Желание и възможности тази година да стане факт има ли?

– Има, разбира се. За жалост не успяхме миналата година, но тогава не бяхме готови за efbet Лига и като материална база. Сега нещата вървят в правилната посока. Ще започне изграждане на осветление, реновиране на трибуните, което ще е предпоставка да сме в унисон с изискванията за Първа лига. Надявам се с играта си и потенциала, който имаме, пак ще бъдем на ниво еfbet Лига.

Пирин, Монтана, Беласица и Етър ли са отборите, с които до последно ще се борите за промоция?

– Мисля, че това са отборите. Не подценяваме никого. Смятам, че и Дунав Рс са доста качествен отбор с добри изпълнители. Пътят е дълъг. Всеки един отбор може да загуби от всеки в нашата група. Изключвам 5-6 отбора, които са на по-ниско ниво, но всичко друго е почти равностойно.

Имате много важен мач с тима на Етър у дома в понеделник. Мислиш ли, че сте по-добрият отбор, за да вземете победата? Много ключов се явява този мач, защото при успех и определен развой на другите срещи, можете не само да влезете в зоната за бараж, но дори и да изместите Монтана от второто място?

– Срещат се два отбора, които са с претенции за efbet Лига. Кой ще победи…, ще стане ясно след мача. Ние си имаме амбицията, имаме и потенциала. Нашите играчи са готови да направят добра игра, която да ни поздрави с победа. Уважаваме съперника, който е отбор с традиции и добри играчи. Ще стане интересен мач.

Феновете на Добруджа са едни от най-взискателните, най-критичните, но това е, защото отборът е една религия за тях, а и Добрич винаги ще си остане футболен град. Намирате ли общ език ръководство – треньор – играчи – фенове, защото това би било един много важен аргумент след толкова години Добруджа да се върне при най-големите?

– Това е двустранен процес. Феновете подкрепят достатъчно отбора. Ентусиазирани са. Те са ни де факто 12-ият играч. Нуждаем се от тяхната подкрепа. Дълги години в Добрич по една или друга причина не е имало такава организация в клуба. Както виждате 2 години поред се борим да влезем в по-горното ниво. Докато преди, да не се връщаме назад и аз съм бил треньор тогава, целта ни беше да се борим да останем в професионалния футбол. Сега целите са коренно различни. Средствата, които хвърля президентът Сергей Серафимов не са никак малко и като бюджет заемаме едни от първите места в групата. така че, разбирането трябва да е от двете страни. Мисля, че нещата сега вървят в положителна насока и се надявам да продължи така.

Като бивш играч и треньор на Спартак, накрая няма как да не те питам за твоето мнение за сътресенията в клуба в последните дни. Твоят коментар?

– Не искам да коментирам казуса. Все пак това за мен е родният ми клуб, на мен също не ми е приятно. В крайна сметка не съм вътре в кухнята, за да зная какво точно се случва и да дам някакво мнение. Ситуацията е неприятна и се надявам час по-скоро всичко да се оправи, за да може да се запази и този добър старт, който направи отборът, въобще клуб като Спартак заслужава да си бъде в efbet лига и то да бъде фактор. Там си има хора, които отговарят и те трябва да вземат най-адекватните решения и една хубава работа, която е свършена дотук, да не отива всичко по дяволите.

БГ национал поднови тренировки в Италия

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments