Тенденцията „нов треньор в Европа“ е добра за Лудогорец

0
igor iovichevich
Снимка: ludogorets.com
- -

Игор Йовичевич премина леко и очаквано успешно първия си тест като старши треньор на Лудогорец с победата над Ботев Bp с 2:0. Тя дойде в символично гостуване в Разград.

Станислав Тодоров: Като съдия ме заплашваха, сега – не! Не действам по модела с моркова, нито по този с тоягата

Като цяло при треньорските дебюти в Европа тенденцията е добра. Общо 12 специалисти са водили клуба в турнирите. Десет от тях са успели да не загубят първия мач, а двамата, които отстъпиха, бяха чужденци. Става дума за краха срещу Милсами Орхей през 2015-а година, който се случи под ръководството на Бруно Рибейро. Лудогорец отстъпи с 0:1 в Разград.

Другият неуспешен дебют бе до голяма степен очакван, просто защото съперникът бе прекалено силен. Става дума за старта на Павел Върба в Разград. През февруари 2020-а „орлите“ трябваше да се изправят срещу Интер и логично отстъпиха на два пъти срещу италианския колос. При дебюта на Върба „нерадзурите“ победиха с 2:0 в
Разград.

Антони Здравков е първият треньор в историята, стартирал в групова фаза. Той почна с 1:1 на гости на АЕК Ларнака в групите на Лига Европа през 2018-а.

Сега Йовичевич е вторият, който ще запише първия си евромач, след като предварителните кръгове са преминати./ „Мач Телеграф“

Викторя – Лудогорец: Пак ще се срещнем след 8 години

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments