Ще спре ли Ботев (Пд) домакинската криза?

0
botev plovdiv levski
Снимка: levski.bg
- -

Ботев Пловдив е на престижното четвърто място във временното класиране на Първа лига. По-предното място в класирането обаче няма нищо общо с представянето на тима като домакин. Дори обратното – „канарчетата“ трупат основно точките си, когато са далеч от Колежа, а серията от четири поредни гостувания дойде добре на Душан Керкез и компания.

Истината е, че Ботев Пловдив е в ужасна домакинска криза. В събота от 20:00 часа „канарчетата“ ще имат отлична възможност да я прекратят в директен сблъсък с един от двата най-омразни отбора на агитката – Левски. „Жълто-черните“ имат да си връщат на „сините“…

Ботев Пловдив влиза в мача с големия съперник от София в серия от 5 домакинства, в които няма победа в Първа лига. Серията започна още миналия сезон, когато Славия удари с 1:0 Ботев на Колежа. Последваха 0:0 с ЦСКА 1948, загуба с 0:1 от Арда, 2:2 в дербито с Локо Пд, а последно „канарчетата“ загубиха с 0:1 от Спартак Варна. Този мач се игра в Коматево, защото тревата на „Христо Ботев“ беше в лошо състояние. За последните 10 домакинства в Първа лига отборът има само 2 победи.

Отделно „канарчетата“ загубиха и двата си мача с Левски на новия стадион „Христо Ботев“. Нещо повече – клубът избра да открие красивото и модерно съоръжение с мач именно срещу „сините“, загубен пред препълнените трибуни с 0:1. Три месеца по-късно жълто-черните имаха поправителен, но отново загубиха от Левски. Този път дори по-убедително – 1:3.

Въпросът е дали Ботев ще прекрати именно срещу Левски тази ужасна домакинска серия./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments