Генчев и Попето имат над 40 мача заедно

0
stanislav genchev 1
Снимка: levski.bg
- -

Двубоят между Ботев Пд и Левски ще бъде доста интересен заради двама участници в него. Макар че те няма да имат директен сблъсък в събота на „Колежа“. Това са Станислав Генчев и Ивелин Попов. Запознати твърдят, че те са страхотни приятели. И са запазили тази дружба във времето.

Генчев е 6 години по-голям и далеч по-утвърден като играч, когато се запознават в Ловеч. И записват заедно 37 мача рамо до рамо с оранжевия екип. В тези срещи ловчанлии са отстъпвали на съперниците си само в 6 двубоя. Два пъти това се случва в сблъсъци с Черно море, но нито веднъж в дерби с Левски или ЦСКА. Освен това 3 пъти са били заедно на терена и за националния отбор на България. Там обаче нещата не им се получават – 1 равен и 2 загуби.

Генчев има и асистенция към Попето. Това се случва при успех с 3:1 срещу Пирин.

Твърди се също, че семействата често си гостува едно на друго. Освен това Генчев има и специален подарък от колегата си – скъп часовник, който и до днес стои на ръката му.

Неслучайно Ивелин Попов бе един от играчите, които Генчев взе със себе си, след като пое „канарчетата“ през миналото лято./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments