Станислав Генчев води двойно на бившите си отбори

0
stanislav genchev
Снимка: levski.bg
- -

В голямото дерби между Ботев Пд и Левски, което е утре от 20:00 на Колежа, Станислав Генчев за четвърти път от началото на сезона ще се изправи срещу бивш свой отбор. Дотук води с 2:1, след като в първия кръг в „Надежда“ той и „сините“ бяха безмилостни срещу Локомотив Сф и разгромиха „червено-черните“ с 6:1. След това бе ударен и отборът, с който сегашният треньор на Левски направи фурор през миналия сезон – Крумовград. На „Герена“ играчите на Атанас Рибарски си тръгнаха с наведени глави – 0:3. След това „сините“ и техният треньор опитаха и вкуса на загубата, като отстъпиха с 0:1 от друг тим, който е бил воден от Генчев – Лудогорец. При това доста болезнено… с автогол.

Като цяло на Генчев му върви срещу бивши тимове, включително и срещу Ботев. Той победи с Крумовград „канарчетата“ в символично домакинство в „Коматево“ с 2:1 през миналия сезон. В първите кръгове от първенството тогава той бе начело на Ботев, като напусна именно след загуба от Крумовград на „Колежа – пак с 1:2. Така през миналия сезон Крумовград направи дубъл над „жълто-черните“, като в единия случай Генчев бе сред губещите, а в другия – сред победителите.

Като цяло Генчев е побеждавал всичките си бивши отбори. Лудогорец бе ударен от него през есента на 2022-а. Тогава спецът водеше Локо Сф и победи „орлите“ с 1:0 в „Надежда“. Миналия сезон успя да се опълчи отново на 13-кратния шампион на България, като измъкна с Крумовград 3:3 в Разград. А Етър, където започна треньорката кариера на Генчев, бе победен веднъж от него с Лудогорец с 2:0 през есента на 2019-а.

Цялостният му баланс в тези мачове възлиза на 6 победи, 1 равенство и 3 загуби./ „Мач Телеграф“

0 0 votes
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments